BENDIKSENPRISEN 2010: Karpe Diem mottok torsdag kveld Bendikprisen på 100 000 kroner. Den ble overrakt av kulturminister Anniken Huitfeldt og Frode Alnæs. Chirag Rashmikant Patel (t.v) og Magdi Omas Ytreeide Abelmaguid ble både rørt og overrasket. Foto: Anders Grønneberg
BENDIKSENPRISEN 2010: Karpe Diem mottok torsdag kveld Bendikprisen på 100 000 kroner. Den ble overrakt av kulturminister Anniken Huitfeldt og Frode Alnæs. Chirag Rashmikant Patel (t.v) og Magdi Omas Ytreeide Abelmaguid ble både rørt og overrasket. Foto: Anders GrønnebergVis mer

100 000 kroner til Karpe Diem

Den aller første Bendiksenprisen gikk til glade rappere.

||| Rapperne i Karpe Diem mottok trodsag kveld Bendiksenprisen.

Det skjedde på sommerfesten til musikerorganisasjonen Gramart, som opprettet prisen i år.

Kjører gammel bilRappduoen takket for prisen, som ble delt ut av kulturminister Anniken Huitfeldt.

-Tusen takk. Disse penga kommer godt med.

-Alt vi tjener går til musikk. Jeg kjører fremdeles en gammel Toyota, og det skal jeg fortsette med, sa Magdi Omas Ytreeide Abelmaguid i talletalen.

Magdi skal snart gifte seg, men lovet at penga ikke skulle brukes på bryllupsfesten.

Visste ingen tingEtter ha mottatt sjekken på 100 000 kroner av kulturministeren og konferansier, Frode Alnæs, kvitterte Karpe Diem med en konsert.

-Vi visste ingen ting. Vi var på festen fordi vi er Gramart-medlemmer og fordi vi skulle spille, sier Magdi til Dagbladet.

Bandet er ute med albumet «Aldri solgt en løgn», gruppas fjerde album siden debuten i 2004, som befester deres posisjon som en av de ledende hip hop-erne i Norge.

Kjendisspekket festBendiksenprisen deles ut av kolleger i bransen, og skal bidra til talentutvikling innen norsk populærmusikk.

Årets nominerete var Susanne Sundfør, Karpe Diem, Marit Larsen, Shining og Donkeyboy.

En rekke artitser, som Susanne Sundfør, Ole Paus og Bobbysocks, underholdt på en kjendisspekket fest på takterrassen på utestedet Emil & Samuel i Oslo.