100 år siden tidenes crooner ble født

Wandrups utvalgte: Jubileum for Frank Sinatra.

LANG KARRIERE: Til tross for en minneverdig «farvel-konsert» i 1971, ble det ikke til at Frank Sinatra la opp. Han sang til han var langt oppi åra. Foto: EMI
LANG KARRIERE: Til tross for en minneverdig «farvel-konsert» i 1971, ble det ikke til at Frank Sinatra la opp. Han sang til han var langt oppi åra. Foto: EMI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD/DVD-BOKS: For hundre år siden lørdag 12. desember ble Frank Sinatra (1915—1998) født i Hoboken, New Jersey.

Boksen «All Or Nothing At All» er presangen til den som er ute etter såkalt memorabilia.

I 1971 gjorde Sinatra en fabelaktig såkalt «retirement concert» på The Ahmanson Theatre i Los Angeles. Denne minneverdige seansen blir nå utgitt både på CD og DVD.

Med i pakka er også en omfattende HBO-dokumentar, et møte med den berømte TV-reporteren Walter Cronkite, en bunke svart/hvite stjernefotos, et hefte med diverse omtaler, dessuten en faksimile av magasinet LIFE som trykte en fem siders reportasje om «farvel-konserten».

Sinatra var 55 og svingte i vei med all sin velkjente timing og eleganse.

Og det ble som kjent ikke akkurat den siste konserten hans. Selv fikk jeg gleden av se «the chairman of the board» i Royal Albert Hall i London midt på 1980-tallet, som utsendt medarbeider for Dagbladet.

Smoking var obligatorisk antrekk på de tolv første radene. Den måtte leies inn i Oslo. Vi var fine i tøyet, både Frankie Boy og jeg.

Jubileet feires også med en fire CD-ers samling, «Ultimate Sinatra», der de tre store plateselskapene til Sinatra går sammen om et utvalg. Hundre låter; et soundtrack til nesten trekvart århundre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer