BARNEFILMFESTIVAL: Den japanske «Prinsesse Mononoke», en nylansering av Hayao Miyazakis mesterverk fra 1997, er festivalsjefens favoritt.
BARNEFILMFESTIVAL: Den japanske «Prinsesse Mononoke», en nylansering av Hayao Miyazakis mesterverk fra 1997, er festivalsjefens favoritt.Vis mer

100 filmer er klare for Barnefilmfestivalen

Wandrups utvalgte: Kronprinsesse Mette Marit åpner den 20. i rekka.

FESTIVAL: I dag starter Barnefilmfestivalen i Kristiansand., som i år feirer tjue års jubiluem. Festivalen er det største kulturarrangementet for barn og unge i Norge. Hele byens og landets prinsesse Mette Marit, kommer til dagens åpningsseremoni.

300 000 mennesker har sett film i de åra festivalen har vært i sving. I fjor satte man rekord med 17 000 besøkende. Festivalsjef Dankert Monrad-Krohn har valgt den japanske «Prinsesse Mononoke», en nylansering av Hayao Miyazakis mesterverk fra 1997, som sin favoritt. 100 filmer står på programmet fra i dag fram til søndag, satt sammen av programansvarlig Stina Ask Mikkelsen. I programmet inngår også Filmfest Ung.

KLAR FOR FESTIVAL: Elleville Elfrid.
KLAR FOR FESTIVAL: Elleville Elfrid. Vis mer

Blant visningene er 39 norgespremierer og sju verdenspremierer. Utvalget spenner fra familiefilmer til eventyr i rommet, fra komedier til følelsesladde dramaer. Byens egen Frank Mosvold er på plass med en ny film om sin figur «Elleville Elfrid».