100 jakter på Elins værjobb

Snart er det slutt: Norges mest populære TV-værmelder forsvinner fra skjermen. Jakten på Elin Tvedts erstatter har startet. - Hun må ha utstråling og troverdighet, sier Elin Tvedt til Dagbladet.

Elin Tvedt har siste arbeidsdag som værmelder på TV2 fredag 15. desember.

- Man trenger ikke være meteorolog for å lykkes på skjermen. Utstråling og troverdighet er det viktigste. Seeren må få inntrykk av at den som presenterer været vet hva hun snakker om. Samtidig må det presenteres med utstråling, sier populære Vær-Elin.

Siri Kalvig og Benedicte Rasmussen i Storm Weather Center er nå i full gang med å finne Elin Tvedts erstatter.

Elin gruer seg

- Vi fikk inn over 100 søknader. Vi tester nå et titall personer foran kamera. Det kan være en fordel dersom den nye værmelderen ikke er så lik som oss andre. Vi ser jo litt like ut på TV. Men vi tester både menn og kvinner, sier Siri Kalvig til Dagbladet.

Elin Tvedt gruer seg til siste arbeidsdag, og tror det blir trist å forlate kollegene.

- Det blir rart når siste sending er over. Samtidig har jeg jo bare meg selv å takke. Det er jo jeg som vil videre og jobbe med andre prosjekter, sier hun.

Den populære TV-værmelderen legger ikke skjul på at det er jobben som har gjort henne til kjendis. Hun tror derfor at det er viktig at hennes etterfølger er klar over hva det innebærer.

- Mulighetene åpner seg. De fleste som jobber som værjournalister har andre jobber ved siden av. Dette kan være en fin måte å få en fot innenfor i TV-bransjen eller som journalist, sier Elin.

Ikke rik

Lønna skryter hun bare forsiktig av.

- I forhold til en gjennomsnittsarbeider er den nok bra. Men man blir ikke rik av å bare presentere vær, sier hun.

Hva hun skal gjøre etter at siste lampe er slokt, og hun har gått av lufta, vil hun spare til siste arbeidsdag med å fortelle. Den bebudede karrieren som popstjerne vil hun ikke kommentere.

Siri Kalvig i Storm Weather Center sier de ikke skal forhaste seg i ansettelsesprosessen.

- Den vi ansetter skal ikke erstatte Elin med en gang. Vi andre må nok jobbe litt ekstra i en periode, ettersom den nye værmelderen skal jobbe med morgen-TV til å begynne med, fortsetter Kalvig.

- Er det vanskelig å finne noen som kan erstatte Elin Tvedt?

- Ja, det er vanskelig. Hun har gjort en kjempejobb, og hun er en god kollega. Elin har absolutt vært med på å gjøre TV2- og TVNorge-været enda mer populært. Men vi kommer ikke til å ansette en Elin Tvedt-kopi. Vi leter etter originalitet, svarer Kalvig.

ARVEN ETTER ELIN: Elin Tvedt forsvinner snart fra skjermen. Jakten på hennes efterfølger har startet.