100 nye Springsteen-låter?

Det er den respekterte nettavisa Wall Of Sound som bringer nyheten.

Bare studio-innspillinger

Springsteen skal for tida oppholde seg i et New York-studio, sammen med sin mangeårige produsent Chuck Plotkin. De går gjennom overliggende materiale fra hele Springsteens 25 år lange karriere som plateartist på Columbia Records.

Hvordan det kan ha seg at han har så mange tiloversblevne sanger? Det sies at han er Åge Aleksandersens rake motsetning: I likhet med Prince, er det visstnok slik at for hver låt Springsteen slipper på CD, har han spilt inn fire-fem...

Box-settet vil komme til å inneholde utelukkende ikke-utgitte studio-innspillinger.

Fra det tidlige 70-tall

Han har elleve studioalbum på samvittigheten, og slik sett blir det ikke vanskelig å samle 100 låter. De tidligste låtene skal være demoer som i sin tid kom A&R-mannen John Hammond i hende - han som med øyne større enn tinntallerkener forklarte verden at han hadde «sett rockens framtid, og hans navn er Bruce Springsteen».

Springsteen-lyrikken i bokform

Går det som Wall Of Sound antyder, vil box-settet ligge i butikkene i oktober/november. Måneden etter kommer Springsteens lyrikk samlet i bokform. Forlaget Avon Books har betalt 750.000 dollar - i underkant av 6 millioner kroner - for rettighetene.

Springsteen skriver sjøl korte introduksjoner til hvert album som presenteres.

Legg til at mannen etter alt å dømme voteres inn i Rock 'n Roll Hall of Fame tidlig i 1999, og du skjønner at Springsteen? Han har tenkt å røre på seg de neste 10-12 månedene.