Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

100 personer må gå i TV 2

- Nå er alt helt i det blå, sier klubbleder.

(Dagbladet.no): I dag ble de ansatte i TV 2 via sitt intranett opplyst om at 100 ansatte i selskapet må gå. Dette bekrefter flere TV 2-ansatte til Dagbladet.no.

- Det har vært antydet, ja. Det skal spares 150 millioner, og det er sånn det ser ut nå, sier klubbleder Baard Zakariassen i Klubb 2.

Kuttene på 150 millioner kroner kommer etter at to sparerunder allerede er gjennomført på ett år.

- Sammensatt bilde
- Vi har fått altfor lite konkret info underveis. Jeg føler også at vi ikke har nok informasjon om de vurderingene som er gjort underveis. Jeg frykter nå at vi skal få presentert ferdige løsninger som vi vil ha minimal innflytelse over, sier Zakariassen.

Grunnen til de omfattende kuttene skal være at reklameinntektene fortsatt ikke er gode nok.

- Det er et sammensatt bilde, men den viktigste årsaken er en svikt i reklameinntektene på 400 millioner kroner fra i fjor til i år, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy til VG.

Dette tilsvarer rundt 20 prosent av reklameinntektene for kanalen.

- Usikkerhet
- Hele organisasjonen blir nå gjennomgått, og ingen av de ansatte vet hva som skal tas hvor. Dette er ting som skal bli klart i slutten av september, sier Zakariassen, og forteller at stemningen i kanalen nå ikke er god:

- Det er klart det er mye bekymring og usikkerhet blant de ansatte nå. Det er lite hyggelig, og tærer på humøret. Akkurat nå er det ikke den gløden og given som vi alltid har hatt. Dette har pågått over lang tid, så nå er det viktig med en retning og en visjon så vi vet hvor vi skal - nå er alt i det blå.

- Frykter dere en nedleggelse av Bergenskontoret?

- Det blir spekulasjoner. Det som er absolutt førsteprioritet nå er å beskytte arbeidsplasser, og at de som må gå - det er det ikke tvil om at vi ikke kommer utenom - blir frivillige avganger.

Store deler av TV 2-ledelsen sitter i dag i møter, og er derfor utilgjengelig for kommentarer.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

- SAMMENSATT BILDE: Kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2. Foto: Steinar Buholm
- SAMMENSATT BILDE: Kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2. Foto: Steinar Buholm Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling