100 prosent Knut Reiersrud

Notodden-aktuell tusen- kunstner helt på egen hånd.

CD: Knut Reiersrud er først og sist en ekte bluesmann, med konserter sammen med kompisen Sven Zetterberg under Notodden Blues Festival fredag og lørdag. Men han er også en nysgjerrig verdensmusiker som elsker å eksperimentere. «Pretty Ugly» er en bluesplate, men det hadde ikke vært en Reiersrud-plate om det ikke også var et snev av noe annet her - f.eks. soul, jazz (kanskje inspirert av makker Knut Borge i «BluesAsylet» på NRK P2) og folkemusikk, som så mange ganger tidligere. Og - «Pretty Ugly» er hundre prosent Reiersrud. Her har han virkelig fått bruk for tørrtreninga på Tandbergs spolebåndopptaker som ung gutt, for det er bare én utøver på dette albumet. Han heter Knut Reiersrud, og han spiller gitarer, piano, orgel, fender rhodes, munnspill, glockenspiel, bass, trommer og perkusjon - og han synger bedre enn noen gang. Er det virkelig gitarfantomet Reiersrud som triller kule pianotoner på «Worried Life Blues» ?

Låtene er signert veteraner som Willie Dixon (tilbakelente «Too Many Coocks» og en suggererende knallversjon av «You Can't Judge A Book By The Cover» ), Shuggie Otis og Sonny Boy Williamson og Reiersrud selv, i kompaniskap med Jeff Wasserman (balladene «Sailing For The Moon» og «Holy Joe's» er verdt prisen aleine).

Å gjøre alt selv er ambisiøst og kan nok minne om stormannsgalskap, men Knut Reiersrud lander fjellstøtt med begge bluesbeina trygt på bakken.