1000 år og like ublid

Det er ikke bare husene som forsvinner når Trondheim kommune svinger øksa over Svartla'moen 1. oktober. Også et av Norges mest kreative musikkmiljøer jevnes med jorda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Motorpsycho, Israelvis og et titall andre band har lagt instrumentene på hylla og sluttet seg til resten av beboerne i den gamle trehusbebyggelsen. Akkurat nå jobber musikere, forfattere, småbarnsmødre, fotografer, billedkunstnere og livskunstnere i alle aldrer på spreng med å bygge vakttårn og barrikader for å være rustet i kampen mot gravemaskinene.

Torsdag avgjør et KrF på vippen hvorvidt bystyret skal rive det idylliske området til fordel for bilforretningen Strandveien Auto AS, som vil ekspandere.

Saken er som en skrekkhistorie hentet fra den mest fanerøde delen av 70-tallet. Den gangen kampen mellom blomster og gravemaskiner var omskrevet til små eventyr av radikale forfattere som pendlet mellom Alta og Hardangervidda, mens de sparte til langt hår og nye sandaler. Nå har hippiene blitt samfunnstopper, ungene blitt voksne og marerittet til virkelighet.

Dersom politikerne fjerner husene, fjerner de også et svært spesielt og genuint kreativt miljø. Området ligger like ved Kunstakademiet, fem minutter fra Musikk-konservatoriet og et steinkast unna byens svar på Blitz - UFFA-huset. Alle miljøene er godt representert, og gjør Svartla'moen til en smeltedigel av kunstneriske uttrykk de fleste byer på Trondheims størrelse kan misunne dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer