10.000 PS3 solgt i Norge

Forspranget til Wii er tatt igjen.

(Dagbladet.no): Da PlayStation 3 ble lansert i Norge sist fredag, var ikke oppmøtet i butikkene like stort som folk skulle ha trodd.

- De som har ventet lenge på PlayStation 3 har forlengst forhåndsbestilt maskinen. Vi har fått mange ganger flere maskiner til Norge nå enn ved noen lansering tidligere, Norge er blitt godt prioritert ettersom PlayStation 2 har gjort det så godt her. Etterspørselen etter maskinen har vært svært stor - vi er rett og slett svært fornøyde med at de som vil ha en maskin kan få en, fortalte pressansvarlig Hege Røe i PlayStation-distributøren Nordisk Film Interactive til Dagbladet.no samme kveld.

Nå har det vist seg at salget av Sonys nye spillmaskin har gått bra, til tross for prisen på rundt 6000 kroner.


Ifølge Faro Journalens beregninger, har cirka 10.000 PS3er blitt solgt i Norge på bare en uke. Totalt i Europa kan Sony Computer Entertainment fortelle at 600.000 PS3-maskiner er solgt over disk.

De norske tallene stammer fra analyser av lanseringstall og salgsstatistikk fra forhandlere, samt de offisielle salgstallene fra Norsk Spill- og Multimediaforening.


- Gjennomsalget i norske butikker ser ut til å ligge på et snitt mellom 80 og 90 prosent, samt at flere butikker i elektrokjeder, som generelt har hatt lavest pristilbud på maskinen, har solgt ut 100 prosent av maskinene de fikk på lanseringsdatoen, skriver Faro Journalen.

- Vi får ikke lov fra Sony å gå ut med konkrete salgstall på maskinene, men jeg kan si så mye som at 10.000 virker som et ganske bra estimat for gjennomsalget i Norge, sier Espen Tollefsen, nordisk Playstation-sjef i Nordisk Film, til bransjebladet.


Dermed har PlayStation 3 tatt igjen mye av forspranget til Nintendos Wii med sine rundt 6000 solgte maskiner i Norge - taktikken med å ha maskiner nok tilgjengelig i butikkene har med andre ord lønt seg, Wii er fortsatt vanskelig å finne for de som er villige til å kjøpe den. Microsoft oppgir på sin side ikke tall for Xbox 360.

FØRST UTE: Den første offisielle PlayStation 3-eieren i Norge ble Kristian Ruyter, og han har fått følge av rundt 10.000 andre kjøpere i Norge. Foto: SNORRE BRYNE
FØRST UTE: Den første offisielle PlayStation 3-eieren i Norge ble Kristian Ruyter, og han har fått følge av rundt 10.000 andre kjøpere i Norge. Foto: SNORRE BRYNE Vis mer
- FLERE ENN FØR: Det at spillmaskiner er tilgjengelig i butikkene for alle som vil kjøpe er ikke vanlig ved en lansering, noe presseansvarlig Hege Røe i Nordisk Film Interactive er fornøyd de fikk til med PlayStation 3.