EGEN TEGNING:  DC Comics svarte 11 år gamle Rowan på oppfordringen om flere kvinnelige superhelter - ved å lage en tegning av henne. Foto: DC Comics / Twitter
EGEN TEGNING: DC Comics svarte 11 år gamle Rowan på oppfordringen om flere kvinnelige superhelter - ved å lage en tegning av henne. Foto: DC Comics / TwitterVis mer

11 år gamle Rowan skrev brev til DC Comics og ba om flere kvinnelige superhelter

Så ble hun selv gjort om til en superhelt.

(Dagbladet): 11 år gamle Rowan Hansen er glad i å lese tegneserier, men har flere ganger latt seg provosere av mangelen på kvinnelige superhelter.

Derfor sendte hun like greit et brev til DC Comics, selskapet som blant annet står bak de velkjente superheltene Superman og Batman.

- Jeg elsker tegneseriene deres, men jeg kunne ønske det var flere jenter, skriver Hansen i brevet, som er delt på Twitter.

- Vær så snill å gjør noe med det. Jenter leser også tegneserier, og de bryr seg, legger hun til, ifølge NBC's Today.

Egen tegning Hun var nok ikke forberedt på hvordan DC Comics ville respondere. De svarte med å tegne nettopp Rowan Hansen som en superhelt, og har i tillegg lagt ut flere meldinger på Twitter adressert til 11-åringen.


- Takk Rowan. Vi er enige og vi jobber hardt for å lage mer superhelt-moro for jenter, skriver de i en twitter-melding.

Rowan skal ifølge Today ha blitt fornøyd med både Twitter-svarene og tegningen, men synes fortsatt DC Comics har er en vei å gå.

- Veldig kult - Det var veldig, veldig kult, fordi de er viktige mennesker. Men jeg vil ikke at folk skal tenke at siden de har svart meg, så er alt over. Jeg vil at folk skal fortsette å prøve å få dette til, fordi det er viktig for meg, sier hun til Today.

Ifølge foreldrene hennes, Jim Hansen og Renee Trilling, har Rowan vært opptatt av kjønnsforskjeller i flere år allerede.

- Hun spurte meg hvorfor Wonder Woman alltid blir jaget av Superman og om ikke Wonder Woman kan jage Superman i stedet. Jeg tenkte bare, det er et godt spørsmål, sier faren Jim Hansen til Today.


Nå har bildet av Rowan som en superhelt fått hedersplass i stua, og 11-åringen håper på flere kvinnelige superhelter framover.