11 måneder igjen

I vårt Ringenes Herre-forum forkortes ventetiden. Les hva debattantene diskuterer og sleng deg med.

Bli med i Ringenes Herre-diskusjonen!

Hobitt med en eller to t'er, spør Stubb og debatten er i gang.

- Barnespråk

Et av de store temaene er oversettelsen av Ringenes Herre. Mange har lest bøkene på engelsk, og sverger til orginalspråket.

Flere har latt seg provosere av oversetter Torstein Bugge Høverstads nye norske navn. Hobbsyssel, Lommelun og Aftenstjerne klinger ikke like bra i alles ører. Svenskene sliter visst også.

Beezwax irriterer seg nemlig over den svenske tittelen på Lord of the rings: - Sagan om ringen, total blasfemi, skriver debattanten.

Hva er Nauglamir?

Vil du ha noe å bryne deg på lager deltakerne stadig quizer som du kan sende inn svar på. Og spørsmålene er ikke alltid for nybegynnere.

Denethor spør: - I hvilket år fall Gondolin, og hvem var konge? Og får svar fra lesere som ikke kan stoppes så lett.

Pervinca lurer på hvem den eneste skuespilleren som har møtt selveste Tolkien er. Stubb tipper Christopher Lee og får rett, men slipper ikke unna uten oppfølgingsspørsmål.

Avdeling for snodige spørsmål

Skyteskiva lurer på om Frodo kanskje er homofil, siden alle de andre hobbitene får barn og koner, mens Lommelunene forblir ungkarer.

Coq Rouge leverer en liste over de fem kuleste hobittene som noen gang har levd. Sam topper hans kåring, og er du nysgjerrig kan du lese resten her.

Filmen vs. boka

Hvor bra filmen er i forhold til boka er et tilbakevendende tema i forumet.

Beate liker filmen bedre enn boka, men føler seg litt alene i verden med den meningen. Og en del motinnlegg får riktignok innsenderen i forumet.

- At Tom Bombadil, Gammelskogen, (Pilemannen), Flukten fra Hobsyssel og besøket hos bonden Åmeng ble kuttet ut er i og for seg greit for meg, skriver Niniel, som mener filmen avslører mye mer enn boken gjør, og mye tidligere.

Zarathustra har skrevet en nyttig introduksjon til dem som vil gå og se Ringenes Herre, men som ikke har lest boka.

Helge er misfornøyd: - Totalt har Peter Jackson hoppet over ca. 6 av 22 kapitler, skriver han, som likevel mener filmen er den beste han noensinne har sett.

St. Lucifer har sett filmen tre ganger allerede, og er fortapt.

Noe du lurer på? Er du enig eller uenig? Disse og mange andre tema kan du snakke med andre om på Dagbladet.no og slik forkorte ventetida til neste film. Bli med i Ringenes Herre-diskusjonen!

<B>PETER JACKSON:</B> Har han utelatt for mye fra boka? Mange av debattantene mener det.
ETTERTRAKTET RING: </B>Hvor kan man få kjøpt en sånn ring? I forumet får du svar.