Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lindsey Buckingham:

11 medlemmer har forlatt bandet. Nå har selv «kongen av Fleetwood Mac» fått sparken

Lindsey Buckingham blir tvunget ut av bandet etter 44 år.

HAR FÅTT FYKEN: Lindsey Buckingham (nummer to fra høyre) har fått sparken fra Fleetwood Mac. Fra venstre: Bassist John McVie, keyboardist Christine McVie, vokalist Stevie Nicks og trommeslager Mick Fleetwood. Foto: Mike Segar / NTB scanpix
HAR FÅTT FYKEN: Lindsey Buckingham (nummer to fra høyre) har fått sparken fra Fleetwood Mac. Fra venstre: Bassist John McVie, keyboardist Christine McVie, vokalist Stevie Nicks og trommeslager Mick Fleetwood. Foto: Mike Segar / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fleetwood Mac-medlem Lindsey Buckingham (68) har blitt sparket fra bandet. Avskjeden har blitt bekreftet til musikkblekka Rolling Stone.

Buckingham begynte i Fleetwood Mac i 1975, syv år etter albumdebuten. Selv om gitaristen forlot bandet i 1987, ble han fast medlem igjen ti år senere.

Han har tidligere vært kjæreste med vokalist Stevie Nicks (69). Hun forlot ham på 70-tallet til fordel for trommeslager Mick Fleetwood (70).

Den plutselige oppsigelsen skal ha dreid seg om uenigheter knyttet til bandets kommende turné, som finner sted til høsten.

«KONGEN AV FLEETWOOD MAC»: Dagbladets anmelder beskrev Lindsey Buckingham som «kongen av Fleetwood Mack» etter bandets norgesbesøk i 2013. Foto: Benjamin A. Ward /
«KONGEN AV FLEETWOOD MAC»: Dagbladets anmelder beskrev Lindsey Buckingham som «kongen av Fleetwood Mack» etter bandets norgesbesøk i 2013. Foto: Benjamin A. Ward / Vis mer

Det er allerede klart at han blir erstattet av to musikere på turneen, henholdsvis Mike Campbell (Tom Petty & The Heartbreakers) og Neil Finn (Crowded House).

Mange utskiftninger

Fleetwood Mac er et av rockehistoriens mest hyllede og myteomspunne band. Plata «Rumours» er solgt i over 45 millioner eksemplarer og befinner seg dermed blant tidenes mestselgende album.

Dette er heller ikke første gang at bandmedlemmer byttes ut i Fleetwood Mac-historien. I tillegg til Buckingham, har hele elleve musikere blitt byttet ut siden oppstarten i 1967.

I 2014 bestemte Christine McVie (74) for å bli med i Fleetwood Mac igjen, 16 år etter at hun sluttet for å bli soloartist.

Bare ett år i forveien, sa Stevie Nicks til Rolling Stone at det var større sjanse for at en asteroide traff jorda enn av McVie skulle bli med ut på veien.

Buckingham fikk skryt

Intervjuet ble gjort i forbindelse med bandets store gjenforeningsturné i 2013, der Christine McVie var den eneste som manglet fra gruppas mest kjente besetning.

Bandet tok samtidig turen innom Oslo Spektrum.

Den gang var det nettopp Lindsey Buckingham som fikk mest skryt av Dagbladets anmelder, som kalte gitaristen for «kongen av Fleetwood Mac».

«Det er Buckingham som er motoren i bandet. Han tar mye plass - og han får det. Hans virtuose og barske gitarspill er alene verdt billettprisen, sjøl om den er stiv nok når gamle rockehelter skal sikre pensjonen. Han er den som har energien, han har den beste stemmen og han nyter hvert øyeblikk.», lød det i anmeldelsen.

Riktig kombinasjon

I en felles en uttalelse sier bandet at de er veldig fornøyde med å ønske Cambell og Finn velkommen til «Mac-familien».

«Vi jammet med Mike og Neil, og kjemien var virkelig til stede. Bandet skjønte da at dette er den riktige kombinasjonen for Fleetwood Macs lydbilde. Vi vet at vi er inne på noe nytt, samtidig som vi fortsatt vil ha den gjenkjennelige Fleetwood Mac-lyden.», heter det blant annet i uttalelsen.

«Fleetwood Mac har alltid vært en kreativ evolusjon. Vi ser fram til å hedre dette på den kommende turneen.»

STJERNEMØTE: Lindsey Buckingham under en opptreden med popartist Harry Styles tidligere i år. Foto: Evan Agostini / NTB scanpix
STJERNEMØTE: Lindsey Buckingham under en opptreden med popartist Harry Styles tidligere i år. Foto: Evan Agostini / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!