11 uovervinnelige menn

Tre timer og tjuefem minutter på Bollywood-vis blir stor underholdning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Indisk filmindustri kverner ut 900 filmer i året. Fem milliarder billetter selges hvert år. «Lagaan» er luksusutgaven av en Bollywoodfilm, nærmest «Made for export». Resultatet ble Oscar-nominering, i konkurranse med vår «Elling».

Veddemål

Vi er i India under koloniherredømmet. En arrogant drittsekk av en britisk kaptein bøller sadistisk med Raja og bønder. Bare en mann våger å stå imot: Bhuvan, spilt av den indiske superstjernen Aamir Khan.

Utfordringen blir et veddemål: Bøndene må lære seg cricket på tre måneder. Vinner de over britene, slipper de lagaan (skatt) i tre år. Taper de, må de betale trippel lagaan og sulte i hjel.

Bhuvan samler et uvanlig lag bestående av vismenn og stumme, krøplinger og muskelbunter, hindu og muslimer. Selv en kasteløs er med på laget. Og vakre Gauri elsker selvsagt Bhuvan, men søsteren til den sadistiske kapteinen forelsker seg også. Og hun lærer laget cricket. Når da ikke alle synger og danser.

Ingen undertekst

Her finnes ikke undertekst. Det du ser er det som er. Og det er en stor og særdeles underholdende film. Trenger vi noe forklart som selv ikke tre og en halv time gir plass til, får vi raske sammendrag av en fortellerstemme. Og selve lengden sprenger våre grenser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer