JAKTER LOVBRYTERE: Det danske politiet prøver hardt å gjøre Roskilde-festivalen rusfri, her fra en konsert i 2002. Foto: NTB Scanpix
JAKTER LOVBRYTERE: Det danske politiet prøver hardt å gjøre Roskilde-festivalen rusfri, her fra en konsert i 2002. Foto: NTB ScanpixVis mer

116 narkotatt på Roskildes første dag

Publikummere iverksetter tiltak for å unnslippe politiet.

(Dagbladet): Denne helgen gikk startskuddet for Nordens største musikkfestival - Roskilde-festivalen.

Den danske festivalen er beryktet for sine åtte dager med musikk, fyll og narkotika, som tidligere har fått fatale konsekvenser.

Ifølge danske Ekstrabladet skal politiet nå renske Roskilde en gang for alle.

Med narkohund som våpen  Bare under festivalens første dag ble 116 festivalgjester fersket for hasj eller hardere stoffer, etter at narkohunder har blitt tatt i bruk. De får lov til å snuse seg rundt på hele festivalområdet og Roskilde togstasjon.

- De setter seg ved siden av personen som de lukter har på seg euforiserende stoffer, forklarer kommunikasjonsansvarlig hos Midt- og Vetsjællands politi, Carsten Andersen til Ekstrabladet.

- Hold øynene åpne Men festivalgjengere gir ikke opp hasjkampen så enkelt.

Facebook-siden, som heter «Politi razzia på Roskilde?», har i skrivende stund 4586 likes der mennesker kan gå inn på siden og både poste og oppdatere seg på hvor politi og hunder befinner seg til enhver tid.

Med ordene «ost» for politi og «køter» for narkohund, legges det ut bilder, kart og statuser for å orientere om hvor man skal passe på. I slutten av meldingene oppfordres det til å holde øynene åpne.

Ønsker stoffri festival - Hasj og andre narkotiske stoffer er ikke tillatt ved Roskilde, sier talskvinne for festivalen, Christina Bilde.

Hun forteller at personer som selger narkotika på området får en bot fra politiet, og blir umiddelbart forvist fra området. De som blir tatt med narkotika får bot og i første omgang et advarselsbånd.

- Å ta armbåndet fra dem samtidig blir å gi dem en dobbelbot. Men et slikt armbånd gis ut kun én gang, understreker hun.