Anmeldelse: Moddi - «Unsongs»

12 forbudte sanger på Moddis viktigste album

Tar sitt samfunnsansvar på alvor på sitt fjerde album.

FORBUDT: Moddi har løftet fram 12 forbudte sanger fra 11 land. Foto: Jørgen Nordby
FORBUDT: Moddi har løftet fram 12 forbudte sanger fra 11 land. Foto: Jørgen Nordby Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Med «Unsongs» legger Pål Moddi Knutsen alen til sin vekst som artist. Han har lagd sitt viktigste album, og det er ikke bare på grunn av låtene.

12 forbudte sanger

«Unsongs» er et stort hopp fra norskspråklige «Kæm va du?», der Moddi tolket nordnorske poeter. På sitt fjerde album har han oversatt, gjendiktet og tonesatt 12 forbudte tekster fra 11 forskjellige land i alle verdenshjørner - fra vietnamesiske kampsanger og samiske sagn til meksikanske narkoballader og britiske poplåter.

Omslaget består av bannlyste symboler fra hele verden, tegnet av en kvinnelig iransk illustratør - anomynisert for sin egen sikkerhets skyld.

Sensurert

Moddi har også valgt sanger fra Libanon, Kina, Israel, Russland, Algerie, Chile, Norger og Sameland. Han har gjort mye research og valgt fra om lag 400 låter. Noen har fått ny melodi av ham.

Felles for alle er at de på en eller annen måte er blitt sensurert eller forhindret framført.

Når du hører de 12 sangene er det vanskelig å føle styrken i dem, først og fremst fordi de er så vakre i sin framtoning. Vi klarer ikke helt å føle smerten som ligger mellom linjene. Men budskapet trumfer dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer