Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Tuftebarten:

12 spådommer for 2018

Arbeiderpartiet og VG inngår forlik, Listhaug tar betalt oppdrag for NOAS og Carl I. Hagen får oppreisning. Bare vent og se.

FESTEN ER OVER: Det er 2018 igjen. Foto: NTB Scanpix
FESTEN ER OVER: Det er 2018 igjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis resten av året skal utvikle seg i samme retning og i samme fart som de siste dagene, kan vi ha et meget spennende år på trappene. Jeg har, tradisjonen tro, listet opp mine spådommer for 2018. For ordens skyld kan vi ta dem månedsvis:

Spaltist

Tuftebarten .

Anonymt twitter-fenomen, som boltrer seg i langtekst hos Dagbladet. Har blant annet spådd at Rosenborg rykker ned i Adecco-ligaen og at Donald Trump får Nobels Fredspris i 2017.

Januar: Venstre går inn i regjering uten at noen merker noe. Venstre merker det ikke selv en gang.

Februar: Arbeiderpartiet og VG inngår et forlik der Arbeiderpartiet får lov til å fortsette å kalle seg Arbeiderpartiet mot at det etableres live-lekkasjer under alle sentralstyremøter og at Frithjof Jacobsen får en dobbeltstemme i alle saker.

Mars: Trond Giske blir fast blogger for Nettavisen. Den første Arbeiderparti-politikeren som har høstet støtte i Nettavisens kommentarfelt blir raskt en favoritt i Gunnar Stavrums nettimperium.

April: Therese Johaug deltar i Skarverennet 2018 og slår alle konkurrentene med over 20 minutter, slår ned fire funksjonærer i ren glede og knekker stavene med bare nevene på tv.

Mai: Etter forslag fra Senterpartiet må alle skolebarn som deltar i barnetoget avlegge en ed der de erklærer at de er stolte av den norske brunosten.

Juni: SV får 14,1 prosent oppslutning på InFacts juni-måling. Ingen i partiet har åpnet munnen siden nyttår, og alle SVs stortingsrepresentanter gjemmer seg inne på et bøttekott på Stortinget i håp om å ikke si noe som ødelegger de gode meningsmålingene.

Juli: Jan Tore Sanner står over sommerferien som eneste statsråd, for å benytte de rolige juli-ukene til å slå sammen noen ekstra kommuner. Uten at verken regjeringen eller Stortinget får det med seg slår han sammen sin egen hjemkommune Bærum med den tjekkiske provinsen Südetenland.

August: Sylvi Listhaug går ned i redusert stilling for å kunne kombinere statsrådjobben med et prosjektengasjement i First House. Listhaugs kunde er organisasjonen NOAS (Norsk organisasjon for asylsøkere. NOAS betaler First House 80.000 kroner for å påvirke FrP i en liberal retning i asylpolitikken og Listhaug, med sine gode kontakter til innvandrings- og integreringsministeren, utfører oppdraget på en profesjonell måte.

September: Etter fem år ved makten lykkes endelig den blå-blå regjeringen i å sette enkeltmennesket i sentrum. Enkeltmennesket heter Jan Roger Stiansen og blir plassert i Tynset sentrum der han står en god stund og betrakter den store sparkstøttingen på torget før han begynner å kjede seg og går hjem.

Oktober: Jonas Gahr Støre vinner Nordisk råds litteraturpris for diktsamlingen «Tåkefyrsten». Særlig diktet «Jeg opplever at det er krevende å stå i dette (men jeg står støtt)» blir folkeeie etter at Anne Grete Preus lager en rockelåt av den.

November: Rosenborg rykker ned i OBOS-ligaen etter en elendig sesong uten hjemmeseier på Lerkendal.

Desember: Etter at flertallet på Stortinget blir enige om at prisen skal gå på rundgang til representanter for de norske politiske partiene, tildeles Carl I. Hagen Nobels fredspris for 2018.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!