123 000 har sett denne traileren på Dagbladet.no

Men få orker å se «Antichrist» på kino.

||| (Dagbladet.no): Lars von Triers «Antichrist» har sjokkert, delt kritikerne på midten og vært et hett samtaleemne for filminteresserte helt siden premieren i Cannes i midten av mai. At medietrøkket har vært stort, viser seertallene på Dagbladet.no med all tydelighet: Traileren har til nå over 123 000 visninger hos oss.

Men ikke så veldig mange har hatt lyst til å se hele «Antichrist» foreløpig. Bare 1737 nordmenn har løst inn billett siden premieren fredag.

Distributør Nordisk film hevder dette er i tråd med deres forventninger.

- Den har gått ti steder, og stort sett i mindre saler. Vi har estimert med 10 000 besøk totalt, og ligger sånn sett godt an i forhold til det, sier direktør Bjørn Hoenvoll til Dagbladet.no.

Også i hjemlandet Danmark slet von Trier med å trekke publikum. Skuffende 16 000 mennesker så filmen den første uka, ifølge Politiken.

Har folk faktisk fått med seg at «Antichrist» er et stykke symboltung kunstfilm, og ikke en horrorfilm, innimellom all mediestøyen? Eller er det de mye omtalte scenene med kjønnslemlestelse som skremmer folk?

- Dette er en film som har fått fra terningkast en til terningkast fem, og det tror jeg også gjenspeiler folks forventninger til den. Noen mener den ser kjempespennende ut og blir nysgjerrige, mens andre er sikre på at de i hvert fall ikke skal se den, sier Hoenvoll.

Direktøren i Nordisk film har foreløpig ikke fått noen uvanlige tilbakemeldinger om publikums reaksjoner på filmen.

- Vi har i hvert fall ikke fått vite om noen besvimelser, sier en flirende direktør, med henvisning til at Dagbladets reporter besvimte under visningen i Cannes.

«Terminator Salvation» topper for øvrig kinolistene i Norge, med 35 000 besøk i åpningshelgen.