Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

13 750 plastfotballer til NBC

«Friday Night Light»-fans kjemper mot nedleggelse.

(Dagbladet.no): CNN melder at det kan gå mot kansellering av tv-serien «Friday Night Lights», som vises på TVNorge her til lands.


Nå tar fansen grep.

Hjemmesidene SaveFridayNightLights.tv og SaveFridayNightLights.com har blitt opprettet, og målet er å drukne sjefen for NBCs underholdningsavdeling, Ben Silverman, i plastfotballer, brev og andre henvendelser.

Førstnevnte side melder at de hittil har klart å samle inn 11 487 dollar til 13 750 små fotballer, 1708 dollar til veldedighet, og dvd-bokser til en verdi av 560 dollar som skal sendes til amerikanske soldater stasjonert i utlandet.

Halv andresesong

Streiken blant manusforfatterne, som lammet både tv- og filmbransjen i flere måneder, skal være en medvirkende årsak til at nedleggelse vurderes. Serien var midtveis i andre sesong da kanalen NBC slapp opp for episoder, og nå er det usikkert om de vil og har råd til å fullføre.


«Friday Night Lights» er basert på H.G. Bissingers bok med samme tittel, som ble utgitt allerede i 1990. I 2004 kom filmen, med Billy Bob Thornton i hovedrollen, og i forfjor omarbeidet det samme teamet historien til tv-serieformatet.

Selv om amerikansk fotball er den røde tråden, treffer «Friday Night Lights» blink som et nært og overbevisende drama om helt vanlige menneskers hverdag.

TØFFE SPILLERE: Fotballaget Dillon Panthers gjorde det godt i serien i første sesong. Hvordan det går i andre er det ikke sikkert vi noen gang får vite. Arkivfoto: TVNORGE
TØFFE SPILLERE: Fotballaget Dillon Panthers gjorde det godt i serien i første sesong. Hvordan det går i andre er det ikke sikkert vi noen gang får vite. Arkivfoto: TVNORGE Vis mer


Av den grunn har serien fått mye ros av kritikerne, og blitt nominert til en Writers Guild Award for beste drama. Den har en skare av trofaste fans, men har likevel aldri blitt en storsuksess blant seere flest.

Det hjalp selvsagt ikke å måtte konkurrere mot «American Idol» på onsdager, men da serien ble flyttet til en mer opplagt sendeflate på fredager, steg bare seertallene fra 5,9 til 6,2 millioner.

På flere kanaler

For noen dager siden skrev Variety at NBC vurderer å samarbeide med andre kanaler for å sikre «Friday Night Lights» en tredje sesong.


Nøyaktig hvordan dette skal løses vites ikke, men NBC har allerede kommet fram til en lignende løsning for «Law & Order: Criminal Intent». Serien ble først vist på NBC-eide USA Network og et par måneder senere på moderkanalen. Seertallene var gode begge steder.

Variety skriver at det gjenstår å se om NBC klarer å få istand en lignende avtale med en kanal de ikke eier. Rapporter sier at de har satt prisen for høyt.


Det taler til seriens fordel at den har en lojal fanbase og en attraktiv demografi.

«Friday Night Lights» er blant de mest sette programmene i øvre sosiale sjikt, noe som gjør at reklametid er lett å selge.

Til «X-Men»

NBC vil ifølge Variety ikke ta noen endelig avgjørelse med det første. Likevel bør man ikke satse på at andre sesong fullføres.


I forrige uke
meldte nemlig TV Guide at en av hovedrolleinnehaverne, kjekkasen Taylor Kitsch (Tim Riggins i serien), har blitt fristilt for å spille Gambit i den kommende filmen «X-Men Origins: Wolverine».
 

Opptakene på New Zealand starter denne måneden, men jobben betyr imidlertid ikke at han er ute av bildet for en eventuell tredjesesong.

18 000 kilo peanøtter

«Friday Night Lights»-fans har satt igang kampanjen, til tross for at slike aksjoner har en brokete suksessrate.

I 1984 fornyet CBS «Cagney and Lacey» etter en brevflom til kanalen. Men tv-seerne klarte ikke å redde kritikerroste serier som «Arrested Development», «Veronica Mars» og «Freaks and Geeks».

Da «Jericho» ble lagt ned fikk CBS drøyt 18 000 kilo peanøtter tilsendt, og så ingen annen utvei enn å gi serien en ny sesong, vel å merke med et begrenset budsjett. Forrige ukes premiere fikk bare sju millioner seere.

Fans av «The 4400» på USA Network har valgt solsikkefrø, og skal hittil ha sendt mer enn 6000 poser.

TIDLIGERE TV-PAR: Adrianne Palicki (Tyra Collette) og Taylor Kitsch (Tim Riggins). Sistnevnte har nå fått en rolle i kommende «X-Men Origins: Wolverine».
SUKSESSTRENER: Kyle Chandler spiller trener Eric Taylor, en mann som styrer spillerne sine med kjærlig, men myndig hånd.
TRENERENS DATTER: Aimee Teegarden er trenerens rebelske tenåringsdatter Julie.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media