DEBATT

Debatt: Barneselskap

13 gode tips til deg som er barneselskapssyk

Disse tingene kan du gjøre – og disse tabbene må du unngå.

SKREKK OG GRU? Ballonger har en lei tendens til å sprekke. Ta høyde for skuddredde unger som gråter når klassens versting går inn for å smelle av alle sammen, skriver kronikkforfatteren i denne bruksanvisningen for arrangører av barneselskaper. Foto: Foto: Espen Bratlie / Samfoto / NTB Scanpix
SKREKK OG GRU? Ballonger har en lei tendens til å sprekke. Ta høyde for skuddredde unger som gråter når klassens versting går inn for å smelle av alle sammen, skriver kronikkforfatteren i denne bruksanvisningen for arrangører av barneselskaper. Foto: Foto: Espen Bratlie / Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

På min tid var bursdager relativt moderate greier. Den største happeningen var evt. fiskedam, hvor en og annen livstrøtt pappa hektet godteposer på en snor bak et laken i en døråpning. Det hendte vi fikk se «Flåklypa Grand Prix» på en skranglete 8 mm. filmframviser (gjerne på samme laken som fiskedammen). Tok festen helt av fikk vi se filmen baklengs etterpå. Etter stolleken, som ofte endte med gråt. I dag er det helt andre tilstander. Det er flere kulturer, matpreferanser, diagnoser og forventninger man skal ta høyde for. Her er min guide til barnebursdager anno 2019.

Pinjata. Særdeles dårlig idé. Pinjata er det verste du kan finne på om du vil lære den yngre garde om fordeling av godene. Ungene vil, når dyret er slått i filler, storme fram og kaste seg over godteriet som gale hyener. Her gjelder den sterkestes rett, som på savannen. Minst to eller tre barn kommer tomhendt og gråtende ut av flokken.

Ballonger. Disse må blåses opp, og du er gjerne en av dem som glemmer å kjøpe pumpe. Er du riktig dum går du med på å lage ballongdyr, som resulterer i at du leter etter «balloon animal tutorials» på YouTube kvelden i forveien og blir han/hun voksne som lager tidenes dårligste ballongsverd/hund- og hodepryd. Ballonger har også en lei tendens til å sprekke, ta høyde for skuddredde unger som gråter når klassens versting går inn for å smelle av alle sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer