Kunst

13. januar - dagen da Norges kulturliv blir en attraksjon fattigere

Vil du kjenne på suset fra ett av nasjonsbyggingens mest sentrale kulturelle prosjekter i Norge, har du ikke mange dagene på deg.

LANGAARDS TESTAMENT: Langaard-salen er Chr. Langaards testamentariske gave til museet, og er en salig blanding av høyt og lavt, kunsthistoriske mesterverk – deriblant El Greco, Goya og Rubens – og trivialiteter. Men det er på alle måter er ett av Nasjonalgalleriets flotteste rom, og ifølge testamentet ment å forbli i bygget.
FOTO: ARVE RØD
LANGAARDS TESTAMENT: Langaard-salen er Chr. Langaards testamentariske gave til museet, og er en salig blanding av høyt og lavt, kunsthistoriske mesterverk – deriblant El Greco, Goya og Rubens – og trivialiteter. Men det er på alle måter er ett av Nasjonalgalleriets flotteste rom, og ifølge testamentet ment å forbli i bygget. FOTO: ARVE RØD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kunstinteresserte i by og land, foren eder i tanken om datoen 13. januar. Klokka ni denne søndag kvelden om noen få uker, etter utvidet åpningstid, vil den siste besøker til Nasjonalgalleriet gå ut døra, og verden blir aldri mer den samme.

Det siste var kanskje å ta vel hardt i. Men at Norges og Oslos kulturliv blir en attraksjon og en bærebjelke fattigere når Nasjonalgalleriet slik vi kjenner det stenger for godt, er det ingen tvil om. Og det på tross av at bygningen fremdeles skal brukes til kunst, slik regjeringen slo fast i Jeløya-avtalen for snart ett år siden. På hvilken måte, og av og for hvem, er derimot fremdeles usikkert.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer