13 julepremierer

Les om filmene som har kinopremiere i jula og delta i premiekonkurransen!

Delta i konkurransen! 2. juledag er den store filmdagen. Hele 13 filmer har premiere den dagen.

«Gamle menn i nye biler»: Kim Bodnia spiller Harald som skal hjelpe sin stefar med å møte sønnen Ludvig en eneste gang før han dør. Ludvig sitter fengslet i Sverige. Haralds plan innebærer et hoppestrikk, en harpun og en varebil fylt med 1.000 liter vann. Ludvig befris fra fengselet. Det liker han ikke, men han liker sin dødssyke far som det derfor blir viktig å skaffe en lunge til.

I filmen møter vi det uheldige radarparet Peter og Martin for tredje gang. Lasse Spang Olsen har regien.

 • «Jet Lag»: Deres veier krysser på flyplassen i Paris når en streik skaper kaos blant de mange reisende som skal hjem i ferien.

  To av passasjerene er Rose (Juliette Binoche), en sminkøse som har rømt fra sin samboer og Felix, (Jean Reno), en talentfull kokk som har gjort stor suksess i USA med frossenmat. Det ligger romanse i lufta.

 • «Sjørøverplaneten»: Disneys nye film er et romeventyr basert på klassikeren «Skatten på sjørøverøya».

  15 år gamle Jim Hawkins snubler over et kart som viser veien til den største sjørøverskatten i universet. Dermed er en intergalaktisk skattejakt igang.

  I den norske versjonen hører vi Helge Jordal som cyborgen John Silver, og Trond Aurvåg som roboten B.E.N. Og i andre roller Lasse Lindtner, Nicolay Lange-Nielsen og Ivar Nørve.

 • «Elsker deg for evig» er danskenes oscarkandidat og handler om den vanskelige kjærligheten.

  Cecilie (Sonja Richter) og Joachim (Nikolaj Lie Kaas) er unge og svært forelsket. De skal gifte seg. Men så går det riktig galt, plutselig er alt forandret. Den store omveltningen skjer ikke bare for dette unge paret, men også for Marie (Paprika Steen) og Niles (Mads Mikkelsen). Marie og Niels er begge i slutten av 30-årene, og lever i et lykkelig ekteskap med tre barn som de har sammen. Men ekteskapet settes på en hard prøve fordi Niels forelsker seg lidenskapelig i Cecilie. Spørsmålet er om Niels og Cecilie er klare for å gi slipp på alt for sin kjærlighet.

  Elsker deg for evig handler om å miste kontrollen, og tørre å satse på den store kjærligheten.

 • «Frida»: Frida Kahlo er i dag er anerkjent som en av de største kvinnelige kunstnere gjennom alle tider. Salma Hayek spiller den mexicanske kvinnen i denne filmen.

  Fra hennes komplekse og langvarige forhold til sin mentor og ektemann Diego Rivera, til hennes utenomekteskapelige og kontroversielle forhold til Leon Trotskij, til hennes romantiske kjærlighetsaffærer med andre kvinner, førte Frida Kahlo et modig og kompromissløst liv som en politisk, kunstnerisk og seksuell revolusjonær.

 • «The Rules of Attraction»: Filmen er basert på en roman av Bret Easton Ellis.

  Vi møter Sean Bateman (James Van Der Beek), lillebroren til American Psychos Patrick. Etter å ha ligget seg igjennom mesteparten av Camdens kvinnelige studenter har han gjeld oppover ørene og er sjelden til stede på forelesningene.

  Paul er kynisk og vil helst vil ligge med dem som ikke er interessert i ham. Lauren Hynde (Shannyn Sossamon), en vakker og omtåket ung kvinne, søker kontakt der det ikke ser ut til å eksistere noen. Hun skateboarder rett inn i Camdens sosiale univers, som hele tiden ser ut til å henge på kanten til apokalypsen.

 • «Pelle Politibil»: Den lille politibilen som mange barn kjenner fra før er nå blitt film.

  Pelle Politibil er filmen om lille Maria som blir frastjålet sykkelen sin av skumle tyver med skumle planer. Politimannen Onkel Rikhard (Gard Eidsvold) vil gjerne hjelpe henne med å finne både sykkel og tyver, men har ingen politibil.

 • «Gud griper inn»: En kjærlighetshistorie mellom en palestinsk mann i Jerusalem og en palestinsk kvinne i Ramallah. Mannen veksler mellom å passe sin syke far og pleie kjærlighetsforholdet. Han prøver å holde liv i begge.

  På grunn av den politiske situasjonen er kvinnen forhindret fra å forlate Ramallah. Paret møtes på på et øde sted og legger fluktplaner.

 • «Trollmannen fra Oz»: Filmen fra 1939 var en av filmselskapet MGMs virkelige storsatsninger. Studiokulissene ble bygget i full størrelse og opptakene ble gjort i en ny technicolorprosess som fikk fram fargene på en unik måte. Judy Garland i rollen som Dorothy tok USA med storm og la grunnlaget for en karriere som tidenes barnestjerne. I år er det 80 år siden hun ble født.
 • «Begravelse med utsikt»: Britisk komedie om livet i en engelsk landsby og to konkurrerende begravelsesbyråer. Boris eier et av dem. Han (Alfred Molina) og Betty (Brenda Blethyn) var forelsket som unge, men går hver sin vei. De møtes igjen når Bettys mor dør. Gnisten tennes på nytt. Betty er imidlertid gift. De to bestemmer seg for å late som om Betty dør og stikke av. Christopher Walken spiller eieren av det konkurrererende begravelsesbyrået.
 • «Tom & Thomas»: Tom bor på et lurvete barnehjem og Thomas bor sammen med sin far.

  Begge to har en følelse av at det er noen der ute et sted som ligner dem selv. På sin niårsdag oppdager Thomas en gutt helt lik seg selv. Han har funnet sin ukjente tvillingbror, og de to lover hverandre å aldri skille lag.

  Tom rømmer og gjemmer seg hos Thomas. For at ingen skal oppdage at han bor der, bytter de to identitet. Guttene skifter stadig roller og skaper mye forvirring både hjemme og på skolen.

 • «Respiro»: Lampedusa er en liten øy som lever av fiske, i nærheten av Sicilia. Mennene i landsbyen jobber på sjøen, mens kvinnene arbeider med å pakke fisk fabrikken.

  Innbyggerne kan kun ha det moro på lørdagskveldene. Grazia er en kjærlig, vimsete mor med holdninger som er for liberale for resten av øyas beboere. Mannen støtter sin kone, men oppførselen hennes skaper sterke meninger. Mannens familie bestemmer at Grazia trenger medisinsk behandling i Milano, noe Grazia nekter

  Vinn premier


  «Hjem, kjære hjem» har også premiere 2. juledag. Her møter vi Melanie (Reese Witherspoon) som moteskaper i New York. Kjæresten, en av byens mest ettertraktede menn og sønn av borgermester, frir overraskende. Problemet er at Melanies fortid ikke er plettfri. For eksempel har vi Jake (Josh Lucas), bondetampen hun giftet seg med mens hun gikk på high school og som nekter å skille seg fra henne. Melanie reiser hjem til Alabama for å rydde opp.

  Der oppdager hun imidlertid at man kan ta jenta ut av sørstatene, men man kan ikke ta sørstatene ut av jenta.

  Klarer du å svare på fem enkle filmspørsmål kan du vinne de beste romjulsgavene i vår premiekonkurranse.

  En hovedvinner får filmmusikken, et gavekort fra Nikita på 500 kroner, to billetter til filmen, et kult magnetsett og en genser. Fire andre får det samme, bortsett fra frisørtimen.

  Delta i konkurransen her! Siste frist er julaften.

  Filmens offiselle nettsider.

<B>FRIDA:</B> Salma Hayek kommer på kino 2. juledag som den mexicanske kunstneren Frida Kahlo. Julie Taymor har regien i filmen som er basert på biografen Frida Kahlo av Hayden Herrera.
TOM OG THOMAS:</B> Hemmelige tvillinger i familiefilm fra Nederland.
<B>HJEM, KJÆRE HJEM:</B> Reese Witherspoon i romantisk komedie med mange forviklinger.
MØT BROREN TIL PAT BATEMAN:</B> I «The Rules of Attraction» basert på romanen av Brett Easton Ellis. Her James Van Der Beek som Sean Bateman.