Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

13 millioner har sett «The Fox». Men mange mener denne Ylvis-videoen er enda bedre

Også gamle Ylvis-videoer spres kjapt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Det har vært noen spesielle dager for komikerduoen og brødrene Bård og Vegard Ylvisåker. Forrige uke la de ut videoen «The Fox» på Youtube, i forbindelse med at TV-showet «I kveld med Ylvis» har premiere i kveld.

Videoen allerede vekket raskt stor internasjonal oppmerksomhet. I skrivende stund har det hatt mer enn tretten millioner visninger på Youtube.

Da Dagbladet gjorde et grovt overslag over veksten i visninger, ble det sett av rundt 2300 mennesker hvert eneste minutt.

Ser også flere videoer Men suksessen har også satt fart i andre Ylvis-videoer.

I skrivende stund har for eksempel videoen «Stonehenge» rundt rundt 1,5 millioner visninger, fordelt på flere forskjellige opplastninger på Youtube. Den nyeste opplastningen la TVNorge ut fredag kveld.

- 877 000 på tre dager er også helt vilt, sier mediesjef i TVNorge Hanne McBride.

Musikkvideoene til Ylvis er laget som en del av TVNorge-programmet «I kveld med Ylvis», som har premiere i dag.

Populær på Twitter På Twitter er det en rekke meldinger der fans mener at denne videoen er bedre enn «The Fox».

«Ylvis' «The Fox» får (med rette) mye dekning. Men visste du at sangen «Stonehenge» er enda bedre?!», skriver en fan.

«Ylvis fortjener all blest de kan få for revesangen sin - og Jan Egeland og Stonehenge-sangen er enda morsommere», skriver en annen.

«Den beste sangen til Ylvis i de siste årene er nødt til å være «Stonehenge». Sykt lættis tekst!», kommenterer en tredje.

Jan Egeland Musikkvideoen der Ylvis-brødrene har laget en musikalsk hyllest til Jan Egeland er vist drøyt 800 000 ganger på Youtube, og McBride antar at de aller fleste av disse klikkene også fra den siste uka.

Denne videoen har imidlertid vakt oppsikt tidligere - og Ylvis-brødrene endte opp med å bli intervjuet på BBC da de ga den ut.

Sammenlignes med «Gangnam Style» Denne gangen er det blant annet USA Today, TIME Magazine, CNN, NBC, Huffington Post, Entertainment Weekly, Mojo, E Online, The Gawker, Slate, Vulture og MSN er bare noen av mediene som til nå har omtalt videoen på nett. Filmen ble også vist på USAs største morgen-show - «Good Morning America», og tidligere i dag ble det klart at Ylvis ikke hadde tid til å være med på Ellen DeGeneres Show. Det er et av USAs største talkshow, men fire millioner seere.

Flere sammenligner videoen med internettsensasjonene «Gangnam Style» og «Harlem Shake».

- Stopp med hva enn du gjør nå. Ingenting er viktigere enn å sjekke ut din nye favorittvideo. Internett, møt den nye Harlem Shake, skriver Entertainment Weekly om videoen.

Litt koko Brødrene synes all oppmerksomheten er «litt koko».

- Vi kommer nok ikke til å kjøpe noe hus i Hollywood med det første. Vi vil fortsette å være et middels stort talkshow i Norge, sa Bård Ylvisåker til Dagbladet fredag.

Til tross for stor pågang fra utlandet, fortsetter de altså å fokusere på TV-programmet «I kveld med Ylvis». Til denne sesongen har brødrene også hentet inn igjen Calle Hellevang-Larsen, som deltok i den første sesongen - men ikke i sesong to.

HAR SUKSESS: Ylvis-brødrene Bård og Vegard Ylvisåker har hatt stor suksess med årets musikkvideo, allerede før premieren på programmet på TVNorge i dag. Foto: Anders Grønneberg
HAR SUKSESS: Ylvis-brødrene Bård og Vegard Ylvisåker har hatt stor suksess med årets musikkvideo, allerede før premieren på programmet på TVNorge i dag. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!