Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

1,3 millioner så Teigens sjokkcomeback

Høyeste seertall på seks år.

COMEBACK: Agnete Johnsen gikk av med seieren, men Jahn Teigens sjokkcomeback stjal flere av overskriftene etter lørdagens finale. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
COMEBACK: Agnete Johnsen gikk av med seieren, men Jahn Teigens sjokkcomeback stjal flere av overskriftene etter lørdagens finale. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet:) 1,3 millioner mennesker benket seg foran tv-skjermen for å se Agnete Johnsen gå av med seieren i Melodi Grand Prix.

Programmet fikk en markedsandel på 71 prosent og ble dermed ukens klart mest sette tv-program.

Det er det høyeste seertallet siden 2010, da Didrik Solli Tangen ble valgt til å representere Norge i Eurovision-finalen i Oslo.

- Står sterkt - I fjor så 1,2 millioner den norske finalen og dette er dermed det høyeste seertallet siden 2010. Det året var den europeiske finalen i Oslo, og interessen var stor rundt hvem som skulle bli Alexander Rybaks arvtager, sier Håkon Sørensen som er medieanalytiker i NRK.

VANT: Agnete Johnsens seier ble sett av 1,3 millioner seere på lørdag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VANT: Agnete Johnsens seier ble sett av 1,3 millioner seere på lørdag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Selv om konkurransen har opplevd synkende omtale i mediene de siste åra, mener Sørensen dette viser at konseptet fortsatt står sterkt blant det norske publikum.

- Dette viser at Melodi Grand Prix fortsatt står sterkt i en stadig mer fragmentert tv-hverdag, sier han.

Teigen-comeback For andre året på rad droppet NRK å send delfinaler før hovedfinalen, og dette var også Jan Fredrik Karlsens debut som MGP-general.

NRK klarte også å overtale Jahn Teigen til å gjøre sin første sceneopptreden på flere år. Mot slutten av sendinga dukket nemlig Teigen opp på scenen i et skjelettkostyme for å synge låta «Voodoo», som han og Inger Lise Rypdal sang under den norske finalen i 1976.

Agnete Johnsen vant konkurransen med dobbelt så mange poeng som Freddy Kalas. Til Dagbladet sier den nykronede MGP-vinneren at målet er å vinne Eurovision-finalen i Stockholm 10. mai.

- Jeg går inn for å vinne. Det må man gjøre. Men det er vanskelig å si noe om vinnersjanser på forhånd. Først må jeg gå videre fra semifinalen og det hadde jo vært en stor seier i seg selv, sier hun.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram