- 1300 treff på arabiske nettsteder

Adresseavisens Muhammed-tegning skaper reaksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går trykket Adresseavisen sin egen Muhammedtegning. Den viste en muslim med nakent underliv og bombebelte, og påskriften ”Jeg er Muhammed og ingen tør trykke meg” på genseren.

Adresseavisens redaktør Arne Blix regnet ikke med å få særlig mange reaksjoner fra muslimer. Men nå har arabiske nettsteder oppdaget karikaturen.

1300 treff 

TV-fotograf Tariq Ali gjorde sammen med NRK Trøndelag et google-søk i 12-tida i dag, og fant ut at over 400 arabiske nettsteder hadde omtalt saken. Når Dagbladet.no snakker med ham fire timer senere, har tallet steget til 1300.

- Det blir skrevet mer og mer om det, og det er ganske sterke reaksjoner, sier Tariq Ali til Dagbladet.no.

- Flere av dem som har sett tegningen, mener den er mye verre enn dem som danske aviser publiserte, særlig fordi mannen er naken, forteller han. Men legger også vekt på at den arabiske og muslimske verden ikke bør gjøre noe med saken.

- De mener at folk som publiserer sånt bare vil lage problemer og skape konflikter, sier han.

Skrev selv artikkel

FÅ REAKSJONER: Adresseavisens redaktør Arne Blix har fått få skarpe reaksjoner etter karikaturtegningen som ble trykket i går. Men flere arabiske nettsteder har begynt å omtale saken. Foto: TOM E. ØSTHUUS
FÅ REAKSJONER: Adresseavisens redaktør Arne Blix har fått få skarpe reaksjoner etter karikaturtegningen som ble trykket i går. Men flere arabiske nettsteder har begynt å omtale saken. Foto: TOM E. ØSTHUUS Vis mer

Tariq Ali jobber som fotograf i TV Nord-Trøndelag, og driver også nettstedet Lyden av innvandrere. Han har selv bidratt til en del av omtalen ved å skrive en artikkel om saken, som flere arabiske aviser har publisert.

Han ønsket å forklare bakgrunnen for tegningen for arabiske lesere, og gjenga hva Adresseavisen har uttalt om saken.

Ingen klager

Og selv om svært mange har fått med seg nyheten om den nye karikaturtegningen, har ikke Adresseavisa mottatt mange reaksjoner på den ennå.

- Den mest typiske reaksjonen er faktisk fra andre medier. Så langt har vi ikke fått noen reaksjoner fra noen som føler seg personlig rammet av denne tegningen, sa Arne Blix til Aftenposten.no tidligere i dag.

<B>KARIKATUREN:</B> Denne karikaturen av tegneren Jan O. Henriksen trykket Adresseavisen i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer