13,3 millioner til ny Joakim Trier-film

Nå kan den norske regissøren endelig gå i gang med sitt store amerikanske familiedrama.

TIL HØSTEN: Regissør Joachim Trier og manusforfatter Eskil Vogt fikk i går 13,3 millioner kroner i filmstøtte — og til høsten starter innspillingen av «Louder Than Bombs» i USA. Foto: Øistein Norum Monsen
TIL HØSTEN: Regissør Joachim Trier og manusforfatter Eskil Vogt fikk i går 13,3 millioner kroner i filmstøtte — og til høsten starter innspillingen av «Louder Than Bombs» i USA. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

Norsk filminstitutt gir 13,3 millioner kroner i produksjonstilskudd til Motlys' nye spillefilmprosjekt «Louder Than Bombs».

52 millioner kroner Innspillingen starter til høsten, og blir Joachim Triers første store filmprosjekt i USA. Skuespillerne Isabelle Huppert, Gabriel Byrne og Jesse Eisenberg skal fronte familiedramaet.

Filmen totale «Louder Than Bombs»-budsjett er på 52 millioner kroner.

Innspillingen starter 25. september, og den vil sannsynligvis få premiere en gang i løpet av 2014, opplyser produksjonsselskapet i en pressemelding.

Sterkt familiedrama «Louder Than Bombs» er et familiedrama om hemmeligheter. Tre år etter at hans kone Laura plutselig dør i et bilulykke, holder Gene hverdagen gående sammen med sin sjenerte tenåringssønn Conrad.

En planlagt utstilling av Lauras fotografier gjør at eldstesønn Jonah føler seg nødt til å vende tilbake til barndomshjemmet for første gang på lenge.

Det er da en ubehagelig sannhet som altfor lenge har blitt holdt skjult tvinger seg fram i lyset.

Louder Than Bombs er et stort prosjekt som retter seg mot et internasjonalt marked.

Internasjonalt - Joachim Trier er i ferd med å skape seg et stort navn som regissør, og vi vet at denne filmen blir imøtesett med meget stor interesse både nasjonalt og internasjonalt.

Det uttaler avdelingsdirektør Ivar Køhn i Norsk filminstitutt.

Manuset er skrevet av Manuskript: Eskil Vogt og Joachim Trier og produsentene er Sigve Endresen og Hans Jørgen Osnes.