PÅ SCENEN I KVELD:  Kanye West er headliner på Glastonbury i kveld, til tross for at 135 000 har skrevet under på en kampanje mot konserten. Foto: Stella Pictures
PÅ SCENEN I KVELD: Kanye West er headliner på Glastonbury i kveld, til tross for at 135 000 har skrevet under på en kampanje mot konserten. Foto: Stella PicturesVis mer

135 000 ville stoppe Kanye West fra å spille på britisk festival

I kveld står han likevel på scenen.

(Dagbladet): I mars offentliggjorde den britiske musikkfestivalen Glastonbury at Kanye West var en av årets headlinere.

Det ble ikke godt mottatt av alle.

På Change.org ble det laget en underskriftskampanje som ville stoppe Kanye West fra å spille på festivalen, med begrunnelsen at «Kanye West er en fornærmelse til alle musikk-fans over hele verden» og at festivalen heller burde valgt et rockeband.

Spiller i kveld Til tross for at underskriftene nå teller nærmere 135 000 på festivalens andre dag, skal West likevel stå på scenen i kveld.

Det har neppe hjulpet på hans popularitet at han har med seg et følge backstage som er så stort at de andre artistene må kutte ned på gjestelisteplassene.

Felix White fra indiebandet The Maccabees sier til BBC at han har fått beskjed om at han bare kan ha med seg én gjest, og at det er bygget en egen plattform for alle Kanye Wests gjester, slik at de kan se konserten hans.

- Ikke at jeg har så mange venner som vil komme, men det understreker et poeng, sier White.

- Bisarr Emily Eavis i Glastonbury har skrevet et innlegg i The Guardian, der hun forsvarer den kjente hip hop-artisten.

Hun omtaler underskriftskampanjen som «bisarr og hatefull».

- Hvem er disse menneskene som stille roper ut i avsky og slenger ut trusler bak skjermene sine? Det er ikke hyggelig å være på mottakersiden av det. Jeg kan ikke en gang forestille meg hva Kanye måtte føle, skriver hun.

- Musikklegende Hun omtaler West som en av verdens største superstjerner og musikklegender.

- Han er alltid interessant, aldri kjedelig, skriver hun.

At folk har meninger om festivalbookinger er likevel intet nytt. Også i fjor fikk Glastonbury massiv kritikk for sitt valg av headliner, den gang for bandet Metallica.

Det brukte bandet til sin fordel, og lagde humoristiske t-skjorter der de trykket flere av de hatefulle meldingene på ryggen.

Blant annet sto det Metallica, «They're just shite» og «Metallica at Glastonbury - Whopee fucking doo».