«The Sopranos»

14 år gammelt mysterium løst

Serieskaper av suksesserien «The Sopranos» avslører nå hva som skjedde med Tony Soprano i seriens siste episode.

AVSLØRT: Det har lenge vært et åpent spørsmål om hva som skjedde med Tony Soprano i siste episode av Sopranos. Nå avslører serieskaper David Chase hva som skjedde. Foto: Moviestore/REX
AVSLØRT: Det har lenge vært et åpent spørsmål om hva som skjedde med Tony Soprano i siste episode av Sopranos. Nå avslører serieskaper David Chase hva som skjedde. Foto: Moviestore/REX Vis mer
Publisert

TV-serien «The Sopranos» var en stor suksess da den gikk på TV mellom 1999 og 2007. I perioden ble det produsert 86 episoder av serien. «The Sopranos» ble en stor suksess, og har en rangering på 9,2 på filmdatabasen IMDb. I løpet av tiden den gikk på HBO mottok serien 112 Emmy-nominasjoner, og vant 21 av disse.

14 år etter seriens slutt kommer serieskaper David Chase med en oppsiktsvekkende avsløring om seriens siste episode.

Spoiler alert under.

Avsløring i podkast

I siste episode har Tony Soprano (James Gandolfini) samlet familien til middag, og i lokalet er det flere potensielle leiemordere. Datteren Meadow kommer sist til lokalet og løper mot døra, mens Don't stop believin' spilles. I det døra går opp stopper musikken, og med det er serien ferdig.

Med en slik slutt har det naturlig nok blitt spekulert i om seriens hovedkarakter, Tony Soprano, måtte bøte med livet. David Chase har tidligere vært veldig tvetydig på hva som faktisk skjedde med hovedkarakteren. Nå kommer omsider avsløringen fram i en podkast fra Hollywood Reporter.

Chase forteller at sluttscenen han så for seg, var litt annerledes enn den de endte opp med.

- Scenen jeg hadde tenkt på var ikke den scenen. Jeg hadde heller ikke tenkt at den skulle kuttes til svart. Jeg hadde en scene der Tony kommer tilbake fra et møte i New York i bilen sin. I begynnelsen av hver episode kommer han fra New York til New Jersey, og siste scenen kunne vært han komme fra New Jersey til New York for et møte der han skulle bli drept, sier Chase.

Denne uttalelsen gjør at flere, blant andre NRK og Screen Rant, trekker følgende konklusjon: Tony Soprano ble drept da Don't stop believin' sluttet, og kameraet gikk i svart.

UTTALELSE: Den kjente skuespilleren Alec Baldwin bryter tausheten etter skuddulykken som kostet filmfotograf Halyna Hutchins livet. Vis mer

- Plaget meg

Chase forteller at det likevel plaget ham at flere av seerne ønsket å se Tony Soprano drept.

- Det plaget meg. De ville vite at Tony var drept med ansiktet gravd ned i linguini, sier Chase og fortsetter:

- Jeg tenkte: herregud, du har sett denne fyren i sju år og vet han er en kriminell. Men ikke fortell meg at du ikke elsket han på noen områder, ikke fortell meg at du ikke er på hans side på noen områder. Og nå vil du se han drept? Du vil ha rettferdighet? Du er en kriminell etter å ha sett det her i sju år. Det plaget meg, ja.

Forløper lansert

Til tross for at det er 14 år siden seriens slutt, ser det ikke ut som Chase eller fansen er ferdig med «Sopranos».

I oktober kom filmen «The many saints of Newark», som er forløperen til «Sopranos». I den spiller James Gandolfinis sønn, Michael Gandolfini rollen som en yngre Tony Soprano.

Det er også mulig seerne kan få enda mer av de yngre åra til Tony Soprano. Ifølge Deadline er Warner Media i samtale med David Chase om å lage en ny forløper, denne gangen som TV-serie, om Tony Sopranos yngre år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer