Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Fikk bipolar diagnose

15 år etter at hun ble alvorlig syk, er Rigmor Galtung klar for standup-comeback

- Det har vært mange sykehusinnleggelser.

SOMMERSHOW: Til høsten skal Rigmor Galtung imitere et tjuetalls personer på Centralteatret i Oslo i <b>forestillingen «Og de imiterte er…», som er skrevet sammen med Kåre Nybakk. - Men først blir det sommershow ved kaia på Kafé K&nbsp;</b>i Porsgrunn fra 21. juni, sier standup-artisten som både gruer og gleder seg til å være tilbake i manesjen - etter å ha vært borte fra rampelyset i mange år på grunn av sykdom. Foto: Anders Grønneberg
SOMMERSHOW: Til høsten skal Rigmor Galtung imitere et tjuetalls personer på Centralteatret i Oslo i forestillingen «Og de imiterte er…», som er skrevet sammen med Kåre Nybakk. - Men først blir det sommershow ved kaia på Kafé K i Porsgrunn fra 21. juni, sier standup-artisten som både gruer og gleder seg til å være tilbake i manesjen - etter å ha vært borte fra rampelyset i mange år på grunn av sykdom. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

En alvorlig depresjon satte standupkomiker og revyartist Rigmor Galtung (48) helt ut av rampelyset for 15 år siden. Etter år med motgang og tøffe tak, er hun klar for comebacket med forestillingen «Og de imiterte er…».

- Det var i 2002, min sønn var tre år og jeg gikk gjennom et samlivsbrudd. Det utløste en klinisk og alvorlig depresjon. Jeg var så langt nede at det endte med langtidsinnleggelse på psykiatrisk sykehus, sier Rigmor Galtung.

Bipolar lidelse

Det er blitt mange innleggelser på Lovisenberg psykiatriske avdeling. Hun fleiper med at hun har klippekort der.

- Jeg fikk etter hvert diagnosen bipolar lidelse, forteller hun.

- Jeg må ta medisiner. Hvis jeg ikke gjør det, blir jeg dårlig. Jeg er hypoman, det er ingen sykdom, bare en betegnelse på at man har mye energi. «Det er en gave, en del av din personlighet», sa min psykiater.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

GRATIS*

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE GRATIS* Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

66 kr/mnd**

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/mnd** Fornyes automatisk til 99,-/måned

**Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99kr). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?