15-åringen beskyldes for løgn av lærer

Fortalte lærer at ingenting seksuelt hadde skjedd.

Retten er satt i Santa Maria, der rettssaken mot popkongen Michael Jackson allerede har vart i flere uker. Jackson ankom retten sammen med moren sin, og også pappa Joe møtte opp for å støtte minstegutten i rettssaken som følges av interesserte fra hele verden. Læreren svekker guttens sak

På seg hadde den tiltalte stjernen som vanlig sorte bukser og hvit skjorte, i tillegg til en rød jakke. Utenfor rettslokalet gjorde han v-tegnet for de fremmøtte, slik han har gjort hver dag før han skal gå inn og møte dommeren, juryen, aktoratet og ikke minst familien som har anmeldt ham for sexovergrep.

Men nå melder amerikanske medier at Jackson kan ha grunn til å glede seg: Et nytt vitne har dukket opp: Den 15 år gamle guttens tidligere lærer har hørt gutten si at det ikke skjedde noe seksuelt mellom ham og popstjernen.

Læreren Jeffrey Alpert ble avhørt i omtrent en time i helga, og vitneprovet kan svekke gutten som beskylder Jackson for overgrep. Den tidligere læreren kan bli innkalt som vitne i saken allerede i dag, etter at 15-åringen er ferdig med å vitne.

I retten i dag fortsetter Jackson-advokaten Thomas Mesereau jr utspørringen av offeret. Gutten er blitt bedt om å gjengi hva han har fortalt til den aktuelle læreren, som spurte direkte hva som hadde skjedd mellom ham og verdensstjernen.

- Se på meg, se på meg, jeg kan ikke hjelpe deg hvis du ikke forteller sannheten - skjedde noe av dette? spurte Alpert eleven. Samtalen fant sted våren 2003, etter at dokumentaren «Living with Michael Jackson» ble sendt.

- Nei, svarte gutten. Dette medga han også fra vitneboksen, der han nå blir spurt ut.

- Jeg sa til mister Alpert at han aldri gjorde meg noe.

15-åringen beskyldes for løgn av lærer

Gutten medga også at han hadde disiplinære problemer på skolen og at han kranglet med lærere.

Opphetet vitneprov

I forrige uke beskrev gutten hvordan og hvor flere av de påståtte overgrepene fant sted. Blant annet sier han at han ble misbrukt på soverommet til Jackson. Den 46 år gamle popstjernen stilte ham en rekke spørsmål om sex og puttet hånden sin ned i guttens pysjamasbukser. Gutten syntes opplevelsen var ubehagelig, og superstjernen prøvde å trøste ham.

15-åringen har tidligere fortalt at Jackson ofte prøvde å gi ham råd om «blomstene og biene». Men rådene var ikke spesielt avanserte:

- Han visste ikke mye. Jeg visste mer enn han gjorde.

Gutten fortalte også at han ble skjenket alkohol ved flere anledninger til tross for at han var mindreårig og at de to så på porno på nettet sammen. Jacksons forsvarsadvokat Thomas Mesereau jr beskyldte gutten for å ha funnet på anklagene etter å ha vært i møte med en advokat. Gutten benektet dette.

Kom for sent

Rettssaken har blitt utsatt flere ganger, først fordi søsteren til Jacksons forsvarer døde, deretter fordi Jackson selv ble innlagt på sykehus.

I slutten av forrige uke kom Michael Jackson en drøy time for sent til retten, og dommeren måtte true med å la ham arrestere for at superstjernen skulle møte opp. Det var lite som minnet om glitter og suksess da en tydelig sliten Jackson, ikledd pysjamas og tøfler, måtte støttes opp til rettssalen.

Forsvarerne forklarte at stjernen hadde hatt et stygt fall, men ryktene sa noe helt annet, nemlig at musikeren hadde vært oppe hele natta og var svært deprimert. 

Fra før har guttens lillebror og storesøster vitnet om det de mente var seksuelle handlinger fra Jacksons side mot den da 13 år gamle, kreftsyke gutten.

(Kilder: BBC, CNN, ABC News, USA Today, AP)