15 Emmy-nominasjoner til Sopranos

Hva er beste amerikanske TV-program?

TV-filmen «Bury My Heart at Wounded Knee» topper Emmy-nominasjonene med 17 stemmer, mens TV-serien «Sopranos» følger hakk i hæl med 15. James Gandolfini, som spilte hovedrollen i Sopranos-serien, og Edie Falco, som spilte hans kone, har fått flest nominasjoner som beste skuespillere.

«Bury My Heart at Wounded Knee» er en mini-serie for TV basert på Dee Browns bok med samme navn. Den omhandler blant annet Sioux-indianernes seier over general Custer i slaget ved Little Big Horn og hendelsene som førte til drapet på Sioux-høvdingen Sitting Bull og massakren på Sioux-indianerne i 1890. Produsent Dick Wolf er svært fornøyd med nominasjonene.

– Det føles stort, sier han. TV-priser Emmy-prisene deles ut for de beste bidragene innen forskjellige kategorier amerikanske TV-produksjoner.

De er blitt verdenskjente på grunn av amerikansk TV-produksjons dominerende stilling, slik Oscar-prisene er de mest kjente prisene for film.

Mafia-serien «Sopranos» har gått sin seiersgang over store deler av verden med Gandolfini som mafiasjef med betydelige psykiske og følelsesmessige problemer. Serien hadde premiere i januar 1999 og er blitt produsert i flere omganger.

Utdelingen av Emmy-prisene skjer i et tre timer langt show fra Los Angeles den 16. september. Da må hovedjuryen ha konkludert om hvilke filmer, serier og show den mener er best. Nominasjonene er skjedd delvis ved at medlemmene av Academy of Television Art and Science har stemt for sine favoritter, og på basis av denne avstemningen skal en jury plukke ut de beste i hver kategori. (NTB)

HVEM BLIR BESTE SKUESPILLER? Skuespillerne Kyra Sedgwick og John Cryer annonserer hvem som er nominert i kategorien for kvinnelig skuespiller. Foto: SCANPIX / REUTERS / FRED PROUSER
HVEM BLIR BESTE SKUESPILLER? Skuespillerne Kyra Sedgwick og John Cryer annonserer hvem som er nominert i kategorien for kvinnelig skuespiller. Foto: SCANPIX / REUTERS / FRED PROUSER Vis mer
15 NOMINASJONER: Sopranos, produsert av HBO.
17 NOMINASJONER: Bury My Heart at Wounded Knee, også produsert av HBO.