15 Emmy-nominasjoner til Sopranos

Hva er beste amerikanske TV-program?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

TV-filmen «Bury My Heart at Wounded Knee» topper Emmy-nominasjonene med 17 stemmer, mens TV-serien «Sopranos» følger hakk i hæl med 15. James Gandolfini, som spilte hovedrollen i Sopranos-serien, og Edie Falco, som spilte hans kone, har fått flest nominasjoner som beste skuespillere.

«Bury My Heart at Wounded Knee» er en mini-serie for TV basert på Dee Browns bok med samme navn. Den omhandler blant annet Sioux-indianernes seier over general Custer i slaget ved Little Big Horn og hendelsene som førte til drapet på Sioux-høvdingen Sitting Bull og massakren på Sioux-indianerne i 1890. Produsent Dick Wolf er svært fornøyd med nominasjonene.

– Det føles stort, sier han. TV-priser Emmy-prisene deles ut for de beste bidragene innen forskjellige kategorier amerikanske TV-produksjoner.

De er blitt verdenskjente på grunn av amerikansk TV-produksjons dominerende stilling, slik Oscar-prisene er de mest kjente prisene for film.

Mafia-serien «Sopranos» har gått sin seiersgang over store deler av verden med Gandolfini som mafiasjef med betydelige psykiske og følelsesmessige problemer. Serien hadde premiere i januar 1999 og er blitt produsert i flere omganger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer