15 feil i den nye Star Wars-filmen

Så du dem?

(Dagbladet.no): Noen kinogjengere er ikke som andre kinogjengere. Mens andre lar seg trollbinde av filmmagien, sitter Jon Sandy og gjengen bak nettsiden MovieMistakes.com i kinosetene med kritiske blikk som stadig avslører feil på film. Nå har de tatt «Star Wars III - Sithene tar hevn» i nærmere øyensyn, og funnet hele 15 feil.

Har du sett feilene? Eller andre feil? Bli med i bloggen!

Her er lista over feilene som foreløpig er funnet:

  • I begynnelsen av filmen, når Anakin Skywalker og politikerne går bort, sier Jar-Jar «unnskyld meg» til en stor, blå skapning ved siden av seg. I neste bilde er skapningen borte.
  • Anakin og Palpatine snakker under en forestilling. I et bilde av Anakin ser man at Palpatine snur hodet sitt til siden og senker haken mot brystet. I neste bilde har han hodet hevet.
  • Anakin er på det medisinske senteret. Han ligger på ryggen og skal forvandles til Darth Vader. Hoveddelen av masken blir lagt på plass, men nakkedelen av masken mangler. I neste bilde er nakkedelen på plass.
  • Anakins klær tar fyr når han er på land, til tross for at han er nøyaktig like langt fra lavaen som da han stod på droiden tidligere.
  • Når Mace Windu og Palpatine er på kontoret etter lyssverd-kampen, havner Windu rett over Palpatine med lyssverdet mot halsen hans. Når Anakin kommer inn, er de flere skritt fra hverandre.
  • Rett før lyssverd-kampen mellom Mace Windu og Darth Sidious, ser man at Sidious4 lyssverd kommer ut fra ermet hans og han tar tak i det med én finger langs sverdet. I et nytt bilde griper han sverdet med alle fingrene krummet om det.
  • I kampscenen mellom Mace Windu og Palpatine, knuses glassvinduet etter at det blir truffet av et lyssverd. Men når Palpatine snakker med Anakin etterpå, ser man fremdeles Anakin4s speilbilde der hvor glasset var.
  • I scenen der Anakin kommer til Mustafar og ber R2-D2 holde seg ved skipet, ser man i det han drar hetta av hodet at den mekaniske hånden hans er på venstre side i stedet for på høyre, som den skal være.

I tillegg er det ifølge MovieMistakes.com noen småfeil. Som at Obi-Wan sier han ikke har brukt navnet sitt «siden før du var født». Men dette kan ifølge filmkritikeren være en liten hukommelsessvikt hos karakteren Obi-Wan, og ikke en «ekte» filmfeil...

Til tross for feilene er mannen bak avsløringene godt fornøyd med filmenm, som han mener føles som en del av den originale Star Wars-trilogien.

- Å avsløre filmfeil og å elske film er to ulike ting, som tilfeldigvis deler samme grunn, sier Sandys på nettstedet. Og forventer at det vil bli funnet flere feil ved filmen i tiden fremover.

Dagbladet ga «Star Wars III - Sithene tar hevn» terningkast fire. Les omtalen her.

ONDE ANAKIN: Flere feil rundt rollefiguren til Anakin Skywalker, spilt av Hayden Christensen. Foto: Lucasfilm/ Filmweb
ONDE ANAKIN: Flere feil rundt rollefiguren til Anakin Skywalker, spilt av Hayden Christensen. Foto: Lucasfilm/ Filmweb Vis mer
STJERNEKRIGEN FORtSETTER: «Det kriges videre i Star Wars III - Sithene tar hevn»