IKKE OVEREKSPONERT: Kate Bush har ikke turnert siden 1979. I august og september avholder hun 22 konserter i London. Foto: SCANPIX
IKKE OVEREKSPONERT: Kate Bush har ikke turnert siden 1979. I august og september avholder hun 22 konserter i London. Foto: SCANPIXVis mer

15 konserter holder ikke når du ikke har turnert siden 70-tallet, Kate

Nå blir det flere muligheter til å se legenden live.

(Dagbladet): Med en uovertruffen albumrekke og hits som «Hounds of Love», «Wuthering Heights», «Running Up That Hill» og «Babooshka» skapte Kate Bush malen for drømmeaktig, romantisk pop på slutten av 70- og begynnelsen av 80-tallet.

Men hennes første og eneste turné som 20-åring i 1979 ga ikke mersmak og siden har hun knapt stått på en scene. Selv ikke vellykkede comebackskiver som «Aerial» i 2005 og «Director's Cut» i 2011 fikk lokket den ikke akkurat oppmerksomhetssøkende artisten tilbake i rampelyset.

Derfor slo det ned som en bombe at den nå 55 år gamle sangerinna stiller opp på 15 konserter på Hammersmith Apollo i London i august. Et begrenset antall billetter lagt ut til forhåndsbestilling ble revet vekk på 30 minutter, og nå blir det ytterligere sju konserter, skriver BBC News.

- Kate bestemte seg for å legge til de ekstra konsertene i et forsøk på å gi flest mulig mennesker muligheten til å se dem, heter det i en offisiell uttalelse.

Ingen nyheter foreløpig om verken nytt materiale fra Kate Bush, eller konserter andre steder enn London.