Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

1,5 mill. til norsk hestespill

Artplant lager dataspillet «Ponnistallen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norsk filmfond besluttet i går å gi spillutviklerfirmaet Artplant 1,5 millioner kroner til utviklingen av deres kommende spill «Ponnistallen».

Spillet, som er planlagt utgitt til Xbox 360 og PlayStation 3, er rettet mot barn og ungdom i alderen 7 til 14 år. I all hovedsak så er spillet ment for jenter, men hesteinteresserte gutter er ikke glemt i prosessen.

I spillet skal du sørge for at hesten din har det bra på alle måter - du må trene ham, mate ham og stelle ham. Gjør du jobben godt nok, så er sjansene større for at du vil gjøre det godt i konkurranse med de andre hestene, som alle har forskjellige ferdigheter.

«Ponnistallen» vil nemlig utnytte konsollenes online-del, slik at man kan spille mot andre over internett. Der handler ikke alt heller om konkurranse - man vil også ha mulighet til å ri turer i skogen sammen over nettet, mens man snakker sammen.

«Ponnistallen» har et utviklingsbudsjett på 2.044.000 kroner, og er prosjektert til å være ferdig den 1. april 2006. Altplant har tidligere gitt ut spill som «Kaptein Sabeltann» og «Jul i Skomakergata», samt hestespillene «Stalljenta» 1 og 2, som nå også blir utgitt i Frankrike, USA og Russland. Tidligere har Artplant mottatt filmfondstøtte til «Drømmen om dinosaurene», som blir ferdig i september i år.

Filmfondet besluttet også å gi én million kroner til tv-serien «15 Minutes of Peace» og produksjonsselskapet AFF.

Slik beskrives serien i pressemeldingen fra Filmfondet: «I overflodssamfunnet Norge har tre kamerater en trang til å gjøre noe mer enn å drikke kaffe. Med utgangspunkt i sin egen frustrasjon drar Erik, Idar og Lars ut i verden for å finne mening. På sin noe surrealistiske reise møter de alt fra mektige verdensledere til usynlige bistandsarbeidere. I sitt fredsfilosofiske prosjekt prøver de å finne svaret på et sensitivt spørsmål: Hva er den egentlige motivasjonen til alle som vil engasjere seg i freds- og bistandsarbeid?

15 Minutes of Peace er en surrealistisk humanitær reise i fire episoder, en tankevekkende lekende historie, med et naivt kritisk blikk på tabuet personlig engasjement.»

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!