GIR MEDIA SKYLDEN: — Mediene hadde en negativ holdning til festivalen både før og under utviklingen, sier festivalsjef Arild Buli. Foto: Anders Grønneberg
GIR MEDIA SKYLDEN: — Mediene hadde en negativ holdning til festivalen både før og under utviklingen, sier festivalsjef Arild Buli. Foto: Anders GrønnebergVis mer

15 millioner i minus for Quart-festivalen

- Det ble en dyr fest.

(Dagbladet.no): — Det ble en dyr fest. Jeg har tidligere sagt at jeg regnet med at underskuddet ble på rundt 10 millioner kroner, men nå ser det ut til å bli nærmere 15 millioner kroner, sier festivalsjef Arild Buli til TV 2.

Han sier at alle kreditorene har fått eller kommer til å få pengene sine, og at det derfor ikke er aktuelt å slå Quart-festivalen konkurs.

Festivalsjefen gir norske medier mye av skylden for gigantunderskuddet.

— Mediene hadde en negativ holdning til festivalen både før og under utviklingen, sier Buli.

Han mener at ryktene om at festivalen ville bli avlyst utvilsomt påvirket billettsalget. Til tross for den ulønnsomme virksomheten, holder Buli fast på løftet om at det blir Quart-festival også i 2010.

— Ja, det vil være dumt å gi seg nå. Vi har fått veldig mange positive tilbakemeldinger fra dem som var her i år. Vi håper de kommer tilbake til neste år, i tillegg til mange av dem som tvilte på oss i år, sier festivalsjefen.

Totalt ble det solgt 67.000 billetter til årets festival. Underskuddet kan være blant de største underskuddene for en norsk festival noensinne.

(NTB)