15 priser på tre år

Dagbladets Aleksander Nordahl er årets storvinner i pressefotografenes kåring av årets bilde. I dag møtte han Dagbladets lesere :på nettet.

Se Dagbladets vinnerbilder<> Se hele vinnerlista - Pressefotografenes klubb

Nordahl har i løpet av de siste tre årene fått hele 15 priser i de årlige kåringene av årets bilde.

Tirsdag kl. 14.00 møter du Dagbladets mesterfotograf på nettet. Send inn ditt spørsmål nederst på siden.

Hva er hemmeligheten?

- Det er ingen hemmelighet. Men jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag, og er veldig nysgjerrig. Da blir det bra bilder. Dessuten ser jeg det som en utfordring å ta bilder som overrasker, sier storvinneren til Dagbladet.no.

Aleksander Nordahl er kanskje best kjent for sine bilder fra krigsherjede områder. Han har dokumentert krigene i det tidligere Jugoslavia siden begynnelsen, først som fotograf i NTB, siden som fast ansatt i Dagbladets stab av fotografer.

Men selv er Nordahl mest opptatt av å dokumentere hverdagene.

- Det er en oppfatning blant enkelte at det ofte er bilder tatt i utlandet som premieres i konkurransen om Årets blde, sier Nordahl.

- Derfor er jeg opptatt av at jeg har fått pris for et bilde tatt i Dagbladets bakgård. Men det kan være vanskeligere å ta gode bilder av mennesker i Norge. Her er vi så skjermet, og har gjerne et anstrengt forhold til pressen. I Kosovo er det en ære å bli tatt bilde av.

Av bildene Nordahl har vunnet priser for, er det gjerne de som er tatt i Norge han er mest stolt over.

- Jeg er en vanlig fotojournalist, og jobben min er å fange hverdagen. Om nyheten ligger her i Oslo, i Sverige eller Ålesund spiller ingen rolle, sier Nordahl.<> Se flere av Nordahls blinkskudd fra i år her - les historiens bak bildene

VIA DOLOROSA: 1. premie nyhetsreportasje.
FERIEKOLONI: 2. plass årets reportasje.
EN MARTYR VENDER HJEM: 3. premie nyhetsreportasje.