Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Skam»-abstinenser

15 ting du kan fylle livet med nå som «Skam» snart er over

«Skam» er straks over for alltid, men fortvil ikke, her er de heteste tipsene til hva du kan fylle det eksistensielle tomrommet ditt med.

<b>Punkt 7: </b>Mal bilen til foreldrene dine rød. Foto: NRK
Punkt 7: Mal bilen til foreldrene dine rød. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. Døp om alle felleschat-ene dine. For eksempel til ting som «Olafiaklinikken», «Gjengen Allianse» eller, hvis du føler deg ekstra rampete, «Pepsi Max-gjengen».

2. Øv på å gå i sakte film bortover gaten.

3. Donér bort den ledige mobiladataen og prosessorkraften fra datamaskinene dine. Et prisverdig tiltak er for eksempel folding.stanford.edu, som bruker lediggående privatmaskiner til å analysere enorme mengder data for å kurere sykdommer. Med all den prosessorkraften som er frigjort nå som vi slipper å oppdatere «Skam»-siden hvert tredje sekund bør kuren mot kreft være innen rekkevidde før fellesferien.

4. Sett opp en skolerevy.

5. Titt opp fra mobilen, konstater at familien din fortsatt er der, selv om barna dine har lært seg å gå, snakke og lese siden sist du tok øynene opp fra skjermen.

6. Lag en hashtag-kampanje hver gang noen bruker mer enn ti minutter på å svare på henvendelsene dine. #NåMåTindermatchenSvare #NåMåBestemorSvare #NåMåKundeSupportHosTelenorSvare

7. Mal bilen til foreldrene dine rød. Kall den «Los Losers». (Dagbladet fraskriver seg ethvert ansvar for eventuell tilbake-lakkering av røde biler.)

8. Begynn å kalle alle kjæresteparene i livet ditt for en sammenblanding av navnene deres. Har du vennepar som heter Erna og Jonas kan de for eksempel bli Jernas, Tanja og Jostein blir Tanstein, Aksel + Ane = Akne, og Nicolai og Henriette blir Nicorette. Kun fantasien setter grenser.

9. Plant et epletre. Innen du har rukket å lese gjennom alle kommentarene som kommer på det aller siste «Skam»-klippet bør det bære modne frukter.

10. Lag et bingobrett. Fyll inn med norske mediehus. Hver gang et av dem publiserer en artikkel med tittelen «Er dette det nye «Skam»?», kryss av. Førstemann til en hel vannrett eller loddrett linje vinner en seksliters flaske med musserende.

11. Adoptér en gulrot. Gre midtskill på stengelen. Kall den Yousef.

12. Finn din helt egen nisje for å lage «Skam»-relatert kunst. Såkalt fanart. Kullstift, perling og akvarell er allerede tatt, men hva med kobberstikk, broderi, trolldeig eller flanellograffigurer? Lag portretter av samtlige «Skam»-karakterer. Ja, til og med han hipster-læreren som ber Noora skrive kronikk til 17. mai. Legg dem ut på «Skam»-gruppene på Facebook. Høst inn likes.

13. Øv på ferieengelsken om du skal utenlands. Aktuelle fraser i år er for eksempel «Yeah, I'm from Norway. Have you seen «Skam»? Did you know «Skam» is Norwegian? Did I mention I'm Norwegian, too?»

14. Lær teksten til «Imagine».

15. Lev teksten til «Imagine».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!