Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

15 x lutefisk!

Hvis lutefisk er sunt, går Kåre Valebrokk en oppløftende jul i møte. Han setter til livs 15 runder med lutefisk før julaften. Prislapp på hele gildet: 130.000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da skal det imidlertid føyes til at Valebrokk inviterer med seg en god del venner på middag. Men har du tenkt å spise lutefisk skal du i hvert fall spise veldig mye for å spise mer enn TV2s sjefredaktør Kåre Valebrokk (60).

13 ganger setter Kåre Valebrokk seg til bords på Theatercaféen sammen med kolleger og det han kaller «strategiske forbindelser» som han har lyst til å spise lutefisk og drikke øl og akevitt sammen med. Sjefredaktøren startet dette opplegget da han var sjef i Dagens Næringsliv. Og da han gikk over til TV2, tok han like godt bestillingen og tradisjonen med seg.

Billig moro?

- Og regningen?

- Den er ikke stor. Hver kveld har jeg åtte til ti gjester. En kveld koster ca. 10000 kroner. Sluttsummen blir 130000. Det får man knapt en helsides annonse i en riksavis for. Så dette er god butikk for TV2, sier Valebrokk.

- Det hadde kostet like mye om jeg skulle tatt med fire personer til Old Trafford, mener lutefiskkongen.

Torsdag kveld hadde han profilerte medarbeidere og redaktører i TV2 til bords. Med alt fra sportsredaktør Bjørn Taalesen til kanalens politiske ekspert Stein Kåre Kristiansen.

Utvidet fiskeuka

VELKOMMEN TIL BORDS: 15 ganger setter Kåre Valebrokk seg til bords på Theatercaféen for å spise lutefisk før jul.Foto: ODD ROAR LANGE
VELKOMMEN TIL BORDS: 15 ganger setter Kåre Valebrokk seg til bords på Theatercaféen for å spise lutefisk før jul.Foto: ODD ROAR LANGE Vis mer

Ellers består Valebrokks gjesteliste av folk fra blant annet følgende bransjer:

Toppolitikere, bilbransjens direktører, mediebyrå, reklamebyrå, matvarekjedene, mediejournalister, TV2 Invest-styret, TV2 Interaktiv-styret og TV2s redaktører.

- Jeg har fast bord hver onsdag fra oktober og fram til jul. Men etter hvert som opplegget har vokst i omfang, har jeg også måtte ta noen torsdager til hjelp.

- En mannetung forsamling?

- Ja, men det er med 8- 10 damer hvert år. Anne Enger Lahnstein og Kristin Halvorsen, for eksempel.

- Får statsministeren komme?

- Ja, da. Og jeg regner med at også han smaker på en «Gammel Oppland» og en øl til maten.

- Fint å smøre folk med alkohol for å få dem på gli, kanskje?

- Dette skal være en hyggelig kveld for alle. Det er referatforbud fra mine lutefiskmiddager.

- Og dessert?

- Portvin, sier Valebrokk, som spiste sitt første lutefiskmåltid på slutten av 70-tallet. Siden har det gått jevnt og trutt unna.

- Men jeg lager ikke lutefisk hjemme. Kona og jeg er enige om at lutefisk er restaurantmat.

- Kunne det blitt et annet sted enn Theatercaféen for deg?

- Det kunne det sikkert, men de lager den akkurat slik jeg vil ha den. De bruker litt ekstra salt, slik at den blir fastere. Lutefisk skal ikke spises med skje.

- Og nå er du snart lei lutefisk?

- Nei, jeg kan ikke si det. Jeg skal ha et par runder med lutefisk sammen med kona før jul også, avslutter Kåre Valebrokk.

VELKOMMEN TIL BORDS: 15 ganger setter Kåre Valebrokk seg til bords på Theatercaféen for å spise lutefisk før jul.Foto: ODD ROAR LANGE
Hele Norges coronakart