1500 fildelere kastet ut av nettverk

Plate- og filmbransjen anmelder Stavanger-mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Plate- og filmbransjen har klart å stoppe hub\'en/serveren Stavanger Dragon Hub, som i gjennomsnitt hadde ca. 1500 brukere.

Nå vil advokatfirmaet Simonsen - som har IFPI og MPA som klienter i denne saken - anmelde Stavanger-mannen som eide hub\'en for å ha tilrettelagt for deling av piratkopiert film og musikk.

- Et erstatningskrav vil også bli vurdert, sier advokat Espen Tøndel til Dagbladet.no.

Vil ta hovedmennene

Hub\'en ble stengt etter at Tøndel hadde skrevet en mail til internettoperatøren Lyse Tele, som de igjen formidlet til mannen som eide den. Etter kort tid var den stengt.

- Vi er veldig fornøyd med dette. Vi er i ferd med å gå mer metodisk til verks, og det er viktig for oss å ta de som organiserer dette - i dette tilfellet en som eier en slik hub. Med 1500 brukere er det klart at det er snakk om mye materiale som har blitt delt, mener han.

Lyse Tele forteller at de ikke har gjort noe utenom vanlig praksis.

- Det hender vi mottar denne typen henvendelser fra rettighetshavere, og da formidler vi dem som regel videre. Men generelt anser vi denne typen saker for å være en sak mellom den enkelte og rettighetshaveren, forteller administrerende direktør Eirik Gundegjerde i Lyse Tele.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer