Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

1500 fildelere kastet ut av nettverk

Plate- og filmbransjen anmelder Stavanger-mann.

(Dagbladet.no): Plate- og filmbransjen har klart å stoppe hub\'en/serveren Stavanger Dragon Hub, som i gjennomsnitt hadde ca. 1500 brukere.

Nå vil advokatfirmaet Simonsen - som har IFPI og MPA som klienter i denne saken - anmelde Stavanger-mannen som eide hub\'en for å ha tilrettelagt for deling av piratkopiert film og musikk.

- Et erstatningskrav vil også bli vurdert, sier advokat Espen Tøndel til Dagbladet.no.

Vil ta hovedmennene

Hub\'en ble stengt etter at Tøndel hadde skrevet en mail til internettoperatøren Lyse Tele, som de igjen formidlet til mannen som eide den. Etter kort tid var den stengt.

- Vi er veldig fornøyd med dette. Vi er i ferd med å gå mer metodisk til verks, og det er viktig for oss å ta de som organiserer dette - i dette tilfellet en som eier en slik hub. Med 1500 brukere er det klart at det er snakk om mye materiale som har blitt delt, mener han.

Lyse Tele forteller at de ikke har gjort noe utenom vanlig praksis.

- Det hender vi mottar denne typen henvendelser fra rettighetshavere, og da formidler vi dem som regel videre. Men generelt anser vi denne typen saker for å være en sak mellom den enkelte og rettighetshaveren, forteller administrerende direktør Eirik Gundegjerde i Lyse Tele.

1500 STANSET: 1500 fildelser har blitt stanset - om enn bare midlertidig - fra å dele filer med hverandre. Film- og musikkbransjen politianmelder og saksøker Stavanger-mann. ILLUSTRASJONSFOTO: SCANPIX/AP
1500 STANSET: 1500 fildelser har blitt stanset - om enn bare midlertidig - fra å dele filer med hverandre. Film- og musikkbransjen politianmelder og saksøker Stavanger-mann. ILLUSTRASJONSFOTO: SCANPIX/AP Vis mer

Utleverer ikke identitet

Gundegjerde avviser imidlertid at de vil utlevere identiteten til brukere som er mistenkt for å ha delt piratkopiert materiale.

- Da er det i tilfelle en politisak, forteller han.

Tøndel vil ikke si om de kjenner identiteten til Stavanger-mannen de ønsker å anmelde.

- Det kan jeg ikke si akkurat nå. Men det er faktisk mulig å anmelde så lenge man har et IP-nummer, sier han.

GÅR SYSTEMATISK TIL VERKS: Espen Døndel i advokatfirmaet Simonsen mener film- og musikkbransjen er i ferd med å trappe opp arbeidet mot piratene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling