Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

15,8 millioner til «Beatles»-film

«Max Manus»-regissørene med storfilm basert på Saabye Christensen-klassiker.

NY STORFILM:. Regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg, som står bak «Max Manus» og «Kon-Tiki», skal nå igang med filmadapsjonen av Lars Saabye Christensen roman «Beatles». Foto: Steinar Buholm / Dagbladet
NY STORFILM:. Regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg, som står bak «Max Manus» og «Kon-Tiki», skal nå igang med filmadapsjonen av Lars Saabye Christensen roman «Beatles». Foto: Steinar Buholm / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lars Saabye Christensens moderne klassiker «Beatles» er en av de mest leste bøkene i Norge, og er kåret til folkets favoritt her i avisa.

Filmatiseringen av boka har vært planlagt i noen år, men nå er arbeidet i gang for fullt. Filmprosjektet ble i dag tildelt 15,8 millioner kroner i støtte fra Filmfondet.

Bak filmen står «Max Manus»-regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg, som for tiden er aktuelle med «Kon-Tiki»-filmen om Thor Heyerdahls ekspedisjon.

- Dette er et sterkt prosjekt med et godt og kommuniserende manus, gode regivisjoner og selvsagt en sterk og kjent historie i bunn, sier avdelingsdirektør Ivar Køhn i Norsk filminstitutt i en pressemelding.

Filmen får produksjonstilskudd etter markedsvurdering, og har en planlagt premiere i september neste år. Manus står Axel Hellstenius for, han har tidligere stått for adapsjoner av blant annet «Elling» og «Døden på Oslo S».

«Beatles» ble utgitt i 1984, og omhandler oppveksten fil fire Beatles-frelste oslogutters oppvekst på Oslos vestkant.

Filmens totalbudsjett er på 40 millioner kroner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!