«Now It's Dark»

16 år, aleine og dritredd i London: - Ble forsøkt kjøpt

Regissør Arild Østin Ommundsens skjellsettende natt i London for 30 år siden preger vårens mørkeste dramafilm.

NY DRAMAFILM: Silje Salomonsen har hovedrollen i Arild Østin Ommondsens siste film «Now It’s Dark» (2018). Kvinnen Lene får sin egen selvoppfattelse og liv snudd på hodet i løpet av en mørk natt i Stavanger. I andre roller: Kristoffer Joner, Pia Tjelta og Nils Jørgen Kaalstad. Video: Chezville Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ideen til Stavanger-regissør Arild Østin Ommundsens («Mongoland», «Knerten i knipe», «Eventyrland») siste dramafilm, «Now It´s Dark», har vært i tankene hans i en eller annen form i over 30 år, erkjenner han overfor Dagbladet.

I en surrealistisk, smått psykedelisk og utpreget mørk film følger man Lene, spilt av Silje Salamonsen, gjennom en identitetsknusende natt i Stavanger.

Se traileren øverst i saken.

- Mange har opplevd

- Det er en sånn type natt jeg tror mange har opplevd i en eller annen form. Du er ute aleine, og jo seinere det blir, jo rarere folk tiltrekker du deg. Denne natta er det noe Lene opplever som makser denne skalaen helt ut. Hun begynner gradvis å innse at hennes egen oppfatning av seg selv og eget liv er på kollisjonskurs med hva de rundt henne ser, forteller Østin Ommundsen.

I møte med kjente og fremmede, spilt av blant annet Pia Tjelta, Kristoffer Joner og Nils Jørgen Kaalstad, snus Lenes selvoppfattelse og tilværelse på hodet. Får hun i det hele tatt se sola stå opp igjen?

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer