16 døde etter apestreker

Stridsvogner og granater brukt i kamp etter at tre unge menn slapp løs en apekatt som rev et slør av ei skolejente i Libya.

VOLDELIG BY:  Sabha var en voldelig by også i 2014. Da passet politiet på. Det gjorde de ikke i 2016. Foto: REUTERS/Saddam Alrashdy/NTB/Scanpix
VOLDELIG BY:  Sabha var en voldelig by også i 2014. Da passet politiet på. Det gjorde de ikke i 2016. Foto: REUTERS/Saddam Alrashdy/NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Minst 16 er døde, og mer enn 50 er skadet, melder telegrambyråene Reuters og AFP.

Store spenninger

Det er store sekteriske spenninger i byen Sabah, som også er et senter for migranter fra Afrika på vei til Europa gjennom det sønderrevne landet Libya.

Det er lokale medier som melder at volden de siste dagene begynte med at tre unge menn slapp en apekatt som de hadde som kjæledyr løs på ei jente på vei til skolen. En apestrek under normale omstendigheter, hvis det ikke hadde vært for at den unge jenta var fra Awlad Suleiman-stammen, og de tre guttene fra Gaddafa-stammen.

Drepte apen

Det synes å være enighet om at den utløsende faktoren for volden var at apekatten rev av et av jentas skaut. Dette var en så grov forulemping at menn fra Awlad Suleiman-stammen drepte tre menn fra Gaddafa-stammen, og den involverte apekatten. Så var man igang.

- Kampene eskalerte på den andre og tredje dagen, det ble brukt stridsvogner og granater. Det er fortsatt sporadiske sammenstøt og byen er fullstendig stengt i de områdene det har vært kamper, sier en lokal innbygger i Sabha til Reuters, ifølge The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer