Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

16 spellemannpriser neste år

Komiteen for Spellemannprisen 1997 vedtok onsdag at det skal deles ut 16 priser fordelt på to avdelinger når NRK sender showet fra Chateau Neuf fredag 3. april neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pop/Rock-avdelingen vil inneholde følgende sju priser:

  Popsolist, Popgruppe, Rock, Hardrock, Dance/Techno, Årets nykommer og Årets artist.

  Den andre avdelingen vil inneholde ni priser:

  Folkemusikk, Danseorkester/Gammeldans, Jazz, Klassisk musikk, Samtidsmusikk, Viser og viserock, Barneplater, Åpen klasse og Årets spellemann.

To bedre enn ett

- I stedet for ett langt program vil vi dele Spellemannprisen inn i en avdeling med hovedvekt på populærmusikk og en avdeling for andre seriøse musikkformer, med et annet program imellom, sa informasjonssjef Hans Hjellemo i NRK til NTB i slutten av september i år.

  I slutten av august så det ut til årets Spellemannpris skulle bli den siste, etter at platebransjens organisasjoner IFPI Norge (International Federation of the Phonographic Industry) og FONO (Foreningen for norske plateselskaper) og NRK ikke kom til enighet om programmets form.

(NTB)

Hele Norges coronakart