HADDE DET MORO: En 17-åring bestemte seg for å ha det moro på de finkulturelles bekostning i San Franscisco Museum of Modern Art (SFMOMA). Bygget er forøvrig tegnet av norske Snøhetta. Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO
HADDE DET MORO: En 17-åring bestemte seg for å ha det moro på de finkulturelles bekostning i San Franscisco Museum of Modern Art (SFMOMA). Bygget er forøvrig tegnet av norske Snøhetta. Foto: EPA/JOHN G. MABANGLOVis mer

17-åring la brillene på museumsgulvet. Folk ble lurt trill rundt

Pinlig affære på det nye kunstmuseet i San Francisco.

En rekke besøkende ved San Francisco Museum of Modern Art (SFMOMA) ble denne uken grundig lurt av en 17-åring.

Han la et par briller på gulvet, og brått så ble de en del av utstillingen. Saken ble først omtalt av nettstedet Buzzfeed.

Stor «kunst» 17-åringen TJ Khayatan forteller at han ble imponert og overveldet av mye av kunsten han ble møtt med, skriver Independent.

- Men noe av «kunsten» var veldig overraskende, sier han.

Da fikk han en lur idé. Spøkefuglen la et par briller på gulvet, inn mot en vegg, og fikk en rekke gjester til å tro at det var et postmoderne mesterverk, et kunstnerisk objekt av stor betydning.


Det tok ikke lang tid før folk begynte å flokke seg rundt brillene, og betraktet kunstverket på trygg avstand. Flere tok også bilder, melder avisa.

SFMOMA åpnet for få uker siden, og er tegnet av det norske og verdensberømte arkitektfirmaet Snøhetta.

Hylles på Twitter Stuntet har fått stor respons på sosiale medier, og Khayatans bilde av brillene på Twitter har fått hele 56 000 retweets og nesten 60 000 likerklikk på få dager.

Blant responsen lyder kommentarer som «Dette er det morsomste jeg noen gang har sett», «Ler så hardt at jeg får vondt i magen» og «Hah! Det ser ut som noe jeg kunne ha sett på Tate Modern (galleri for moderne kunst i London, journ. anm.)».

I et intervju med Buzzfeed sier Khayatan at han er enig i at moderne kunst av og til kan være en vits, men at kunst er en måte å uttrykke vår egen kreativitet på.


- Noen kan tolke det som en vits, andre kan finne stor åndelig mening i det. Alt i alt ser jeg på det som en fornøyelse for åpent innstilte mennesker og fantasifulle sinn.