Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

17-åring saksøker spillprodusent

Ble lurt i «The Guy Game».

(Dagbladet.no): Hvert år feirer amerikansk ungdom spring break. Da reiser de langt hjemmefra, til varme strender og masse sprit. Hemningene legger de tydeligvis igjen hjemme.

Spinnville ungdommer uten hemninger er som kjent en innbringende affære i underholdningsindustrien - også når det kommer til dataspill.

Toppløse bilder

Dette har Top Heavy Studios, utviklerne av dataspillet «The Guy Game», forstått. I spillet blir du belønnet med bilder av toppløse tenåringsjenter om du svarer riktig på en rekke spørsmål. Men ikke alle jentene som har vært med i spillet er like fornøyd i ettertid.

Nå har en 17 år gammel amerikansk jente saksøkt Top Heavy Studios og utgiveren Gathering etter at hun føler seg misbrukt i spillet. Hun mener at hun ble fotografert og inkludert i spillet uten sitt samtykke - og uansett var hun under 18 år da dette skjedde, skriver Eurogamer.net.

Jenta har også saksøkt Sony, som har PlayStation 2, og Microsoft, som har Xbox. Det er på disse platformene spillet er utgitt.

Salget stanset

En dommer i Texas har nå bestemt at salget av «The Guy Game» må stanses midlertidig fordi jenta har følt skam og ydmykelse etter spillets utgivelse i fjor.

Ettersom jenta var under 18 år, og dermed var mindreårig etter amerikansk lov, blir det stilt spørsmålstegn ved lovligheten ved hele spillet.

17-åringen ble filmet på South Padre-øya i Texas under en spring break-feiring. Det at toppløsbilder av jenta er spredt verden rundt via et dataspill mener hun setter hindringer for framtida.

- Saksøkeren er fortsatt en tenåring som ønsker å gå på college, utvikle sin karriere og delta aktivt i lokal- og kirkesamfunnet, står det i søksmålet.

Ingen av de saksøkte partene har foreløpig kommentert saken. Spillet har ikke kommet ut i Europa - og nå tyder ting på at dette heller aldri vil skje.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media