TV-anmeldelse: «17» på NRK

«17» er verken nyskapende eller særlig underholdende

Ungdomsserien fungerer mer som et slags politisk innlegg i den pågående debatten om ungdomskriminalitet i Oslo og multikulturalisme, enn som lettbeint og tankevekkende underholdning.

SENTRALE I «17»: Egil Mikael Elo Alnæs som Sakka/Sakarias, Abdikadir Abdullahi som Mahad, hovedkarakterens bestekompis Emrah spilles av Serhat Yildirim, Jonas spilles av Kristian Frantzen og hovedkarakter Abdi spilles av Mohammed Aden Ali (i front). Foto: Bendik Stalheim Møller / NRK
SENTRALE I «17»: Egil Mikael Elo Alnæs som Sakka/Sakarias, Abdikadir Abdullahi som Mahad, hovedkarakterens bestekompis Emrah spilles av Serhat Yildirim, Jonas spilles av Kristian Frantzen og hovedkarakter Abdi spilles av Mohammed Aden Ali (i front). Foto: Bendik Stalheim Møller / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagens tenåringer er jammen meg heldige. Det kan nesten virke som om NRK, gjennom ulike serier, vil vise alle måtene det går an å være ungdom på i dagens Norge. Siste i rekka er serien «17», om 17 år gamle norsk-somaliske Abdis hverdag på Stovner i Oslo.

Den hverdagen er nok ganske fjern for de aller fleste i Norge, og det er på tide at også denne virkeligheten blir vist. En slik serie har stort potensial. Dessverre er ikke serieskaperne ambisiøse nok.

Samtidig som plotet er smalt, er hverdagen til norsksomaliere på Stovner bare en variant av utenforskap, som også finner sted blant ungdom over hele landet.

Vanlige ungdommerFørste episode ble sluppet i går, og andre episode ligger allerede ute i dag. Serien har til sammen 17 episoder (som seriens navn og hovedpersonens alder) og det telles ned til et eller annet. Hva det er vet vi ikke. Episodene er på skarve 12 minutter. Disse grepene blir åpenbart brukt for å holde på seernes oppmerksomhet, som produsentene har sagt hovedsakelig er for nettopp ungdommer i Groruddalen og Stovner.Jeg er usikker på om det har potensial til å nå så mye breiere ut enn det. Mye likner i publiseringsmåte på seriene «SKAM», «Blank» og «Lovleg». Hver episode representerer en dag. Men «17» er laget mer som en vanlig tv-serie. Også i denne serien har vanlige ungdommer blitt hentet inn. Og også her fungerer det godt. De unge og ferske skuespillerne imponerer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer