1,7 millioner så Jakob Oftebro i «1864»

Danmarks dyreste TV-drama.

SUKSESS: TV-serien «1864» hadde dansk premiere i helga og ble sett av nærmere 1,7 millioner dansker. Norske Jakob Oftebro er en av hovedrolleinnehaverne. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
SUKSESS: TV-serien «1864» hadde dansk premiere i helga og ble sett av nærmere 1,7 millioner dansker. Norske Jakob Oftebro er en av hovedrolleinnehaverne. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I helga hadde den danske serien «1864» med Jakob Oftebro som en av hovedrolleinnehaverne premiere i Danmark. 

Dramaserien, som skal være DRs største dramasatsning noensinne, er den dyreste serien i Danmark noensinne med et budsjett på 173 millioner kroner. 

Men i helga viste det seg at det høye budsjettet lønte seg, da premieren ble sett av nærmere 1,7 millioner dansker. 

- Ja, hva sier man til det? Det er utrolig hyggelig å høre. Jeg er jo selv veldig stolt av å få være med, så jeg er veldig glad for at det er så mange som har interesse for serien. Gleder meg til den kommer til Norge, sier Oftebro til Dagbladet.

Suksess Ifølge tall Dagbladet har fått fra TV 2 hadde «1864» hele 1 690 000 seere på første episode, noe som gi en markedsandel på hele 67,5 prosent. Dette er den høyeste seerandelen på for en DR-dramaserie siden «Krøniken» hadde premiere for ti år siden. 

Oftebro spiller blant annet mot Pilou Asbæk og Sidse Babett Knudsen som har gjort stor suksess i DR-serien «Borgen». 

Serien, som starter opp på TV 2 i desember, handler om et skjebneår i Danmarks historie, da danskene mistet en tredjedel av sitt landareal etter et voldsomt nederlag i slaget ved Dybbøl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer