1,7 millioner så Jakob Oftebro i «1864»

Danmarks dyreste TV-drama.

SUKSESS: TV-serien «1864» hadde dansk premiere i helga og ble sett av nærmere 1,7 millioner dansker. Norske Jakob Oftebro er en av hovedrolleinnehaverne. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
SUKSESS: TV-serien «1864» hadde dansk premiere i helga og ble sett av nærmere 1,7 millioner dansker. Norske Jakob Oftebro er en av hovedrolleinnehaverne. Foto: Nina Hansen / DAGBLADETVis mer

(Dagbladet): I helga hadde den danske serien «1864» med Jakob Oftebro som en av hovedrolleinnehaverne premiere i Danmark. 

Dramaserien, som skal være DRs største dramasatsning noensinne, er den dyreste serien i Danmark noensinne med et budsjett på 173 millioner kroner. 

Men i helga viste det seg at det høye budsjettet lønte seg, da premieren ble sett av nærmere 1,7 millioner dansker. 

- Ja, hva sier man til det? Det er utrolig hyggelig å høre. Jeg er jo selv veldig stolt av å få være med, så jeg er veldig glad for at det er så mange som har interesse for serien. Gleder meg til den kommer til Norge, sier Oftebro til Dagbladet.

Suksess Ifølge tall Dagbladet har fått fra TV 2 hadde «1864» hele 1 690 000 seere på første episode, noe som gi en markedsandel på hele 67,5 prosent. Dette er den høyeste seerandelen på for en DR-dramaserie siden «Krøniken» hadde premiere for ti år siden. 

Oftebro spiller blant annet mot Pilou Asbæk og Sidse Babett Knudsen som har gjort stor suksess i DR-serien «Borgen»

Serien, som starter opp på TV 2 i desember, handler om et skjebneår i Danmarks historie, da danskene mistet en tredjedel av sitt landareal etter et voldsomt nederlag i slaget ved Dybbøl.

- Gleder oss - Det er ingen tvil om at TV 2 har vært, er og skal fortsette å være en viktig kanal for nordiske serier. Og det er ekstra stas når norske skuespillere har sentrale roller slik som Jakob Oftebro i «1864», sier innkjøpssjef i TV 2, Nina Lorgen Flemmen og fortsetter:

- Vi gleder oss over de fantastiske premieretallene i Danmark, og gleder oss stort til å vise dramaet på våre skjermer i vinter.

«1864» er regissert av Ole Bornedal, mannen bak blant annet «Nattevakten», «Jeg er Dina» og «Fri oss fra det onde».

Dagbladet har tidligere skrevet at produsent Peter Bose omtalte Oftebro som en av Skandinavias beste skuespillere i forbindelse med at han fikk rollen.

KNALLSTART: «1864» hadde premiere på søndag i Danmark, med flere millioner seere. I desember kommer serien på TV 2. Foto: TV 2
KNALLSTART: «1864» hadde premiere på søndag i Danmark, med flere millioner seere. I desember kommer serien på TV 2. Foto: TV 2 Vis mer