Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kutt i mediebransjen

177 må gå i TV 2

Flytter all nyhetsproduksjon til TV 2 Nyhetskanalen.

KUTT: Regnet øste ned i Bergen i dag da de ansatte ble informert om TV 2s framtid. Foto: Eivind Senneset
KUTT: Regnet øste ned i Bergen i dag da de ansatte ble informert om TV 2s framtid. Foto: Eivind Senneset Vis mer

(Dagbladet): TV 2 skal kutte 113 årsverk. Disse kommer i tillegg til de 64 medarbeiderne som allerede har takket ja til sluttpakker. Det skriver TV 2 i en pressemelding torsdag.

Pressemeldingen gikk ut etter at de ansatte i TV 2 ble informert om spareplanene på et allmøte.

- Vårt mål er å oppnå flest mulig frivillige løsninger. Nå skal vi sammen med tillitsvalgte drøfte den videre prosessen, sier administrerende direktør i kanalen, Olav T. Sandnes i pressemeldingen.

INFORMERER: Sandnes under allmøtet i TV 2 Bergen. Foto: Jan-Petter Dahl, TV 2      
INFORMERER: Sandnes under allmøtet i TV 2 Bergen. Foto: Jan-Petter Dahl, TV 2       Vis mer

Fram mot dagens møte har spekulasjonene gått høyt om hvorvidt TV 2-ledelsen må ty til oppsigelser for å komme i mål med kuttene, og hvor mange som dermed mister jobben.

Veien mot 2020

I pressemeldingen understreker direktøren at TV 2 i for stor grad er avhengig av lineær-tv, og varsler økt satsning på TV 2 Sumo.

Letingen etter en TV 2 Sumo-direktør, som skal bygge den nye organisasjonen er allerede i gang. Kanalen har tidligere antydet et behov for å spare 350 millioner kroner fram mot 2020.

Flytter nyhetsproduksjonen

Ifølge pressemeldingen skal TV 2 flytte all nyhetsproduksjon til TV 2 Nyhetskanalen.

TV 2: Olav T. Sandnes er sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2.  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
TV 2: Olav T. Sandnes er sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2.  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- I den nye organiseringen vil all nyhetsproduksjon foregå i TV 2 Nyhetskanalen, sier nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther.

Karianne Solbrække, i dag redaksjonssjef i «God morgen Norge», blir nyhetsredaktør og sjef for Nyhetskanalen i den nye organisasjonen.

Årsæther forteller at Solbrække starter i sin nye stilling allerede fra i dag av.

Fortsetter som allmennkrinkaster

Ifølge pressemeldingen ønsker TV 2 å fortsette som kommersiell allmennkringkaster. De skriver at de ønsker å søke på en avtale for dette, og ønsker å levere daglige nyhetssendinger med hovedkontor i Bergen, såfremt det følger en relevant motytelse for merkostnadene

- Vi skal levere daglige nyhetssendinger, være en alternativ nyhetsleverandør og bidra til en opplyst samfunnsdebatt. Balansen mellom Bergen og Oslo er opprettholdt i den nye organisasjonen, sier Sandnes.

Da fristen for å søke ny avtale for kommersiell allmennkringkasting gitt ut 4. august i år, valgte TV 2 å la være å sende inn søknad.

- Vi velger ikke å søke på utlysningen fordi vi ikke kan påta oss omfattende og kostbare tilleggsoppgaver i en krevende tid som nå, uten at de følges av en motytelse, uttalte direktør Sandnes i august.

Veiskille

TV 2-profil Davy Wathne skrev på sin Twitter-profil i forkant av møtet at dette er en merkedag i TV 2s historie og et veiskille.

Wathne understreker til Dagbladet at han personlig blir berørt av spareplanene, men følger nøye med på bedriften har har viet store deler av sitt yrkesaktive liv til.

- Man blir svært knyttet til kollegaene av å jobbe tett sammen slik som man gjør her i TV 2. Mange har sin første arbeidsplass her og knytter sin identitet opp mot jobben de gjør, sier Wathne.

Dagbladet kommer med mer. Har du tips i saken, kontakt oss på e-post: ifj@dagbladet.no


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media