KLAR FOR SOMMEREN:  Meklingen for Musikernes Fellesorganisasjon kom i havn fredag kveld, og dermed går sommerprogrammet som oppsatt på Den Nroske Opera i Bjørvika i Oslo. FOTO: NINA HANSEN/DAGBLADET.
KLAR FOR SOMMEREN: Meklingen for Musikernes Fellesorganisasjon kom i havn fredag kveld, og dermed går sommerprogrammet som oppsatt på Den Nroske Opera i Bjørvika i Oslo. FOTO: NINA HANSEN/DAGBLADET.Vis mer

18 000 opp i operalønn

Og dermed blir det både «Aida» og «Askepott».

Det blir ingen streik og dermed ingen avlyste forestillinger ved Operaen.

Etter ti timers mekling ble partene fredag kveld enige om årets lønnsoppgjør. I første omgang sto bare seks navn på uttakslisten, to sangsolister og fire ballettdansere, men operaen «Aida» og ballettforestillingen «Askepott» ville ha blitt innstilt.

De seks personene er organisert i Musikernes Fellesorganisasjon (MFO).

Opp 18 000 — Vi er godt fornøyd med dette resultatet. Det er et rettferdig lønnsoppgjør for våre medlemmer, sier forbundsleder i Renée Rasmussen i MFO. Oppgjøret gir MFOs medlemmer i Operaen en lønnsøkning på gjennomsnittlig 18 000 kroner i året.

(NTB).

 ASKEPOTT:  Meklingsløsning berger oppsettingen av "Askepott" på Operaen - her i en barneoppsetting med Ingeborg Mantor som Askepott og Ingrid Dissen som kattren. Foto: Erik Berg, Den Norske Opera og Ballett.
ASKEPOTT: Meklingsløsning berger oppsettingen av "Askepott" på Operaen - her i en barneoppsetting med Ingeborg Mantor som Askepott og Ingrid Dissen som kattren. Foto: Erik Berg, Den Norske Opera og Ballett. Vis mer