18 000 opp i operalønn

Og dermed blir det både «Aida» og «Askepott».

 KLAR FOR SOMMEREN:  Meklingen for Musikernes Fellesorganisasjon kom i havn fredag kveld, og dermed går sommerprogrammet som oppsatt på Den Nroske Opera i Bjørvika i Oslo. FOTO: NINA HANSEN/DAGBLADET.
KLAR FOR SOMMEREN: Meklingen for Musikernes Fellesorganisasjon kom i havn fredag kveld, og dermed går sommerprogrammet som oppsatt på Den Nroske Opera i Bjørvika i Oslo. FOTO: NINA HANSEN/DAGBLADET.Vis mer

Det blir ingen streik og dermed ingen avlyste forestillinger ved Operaen.

Etter ti timers mekling ble partene fredag kveld enige om årets lønnsoppgjør. I første omgang sto bare seks navn på uttakslisten, to sangsolister og fire ballettdansere, men operaen «Aida» og ballettforestillingen «Askepott» ville ha blitt innstilt.

De seks personene er organisert i Musikernes Fellesorganisasjon (MFO).

Opp 18 000 — Vi er godt fornøyd med dette resultatet. Det er et rettferdig lønnsoppgjør for våre medlemmer, sier forbundsleder i Renée Rasmussen i MFO. Oppgjøret gir MFOs medlemmer i Operaen en lønnsøkning på gjennomsnittlig 18 000 kroner i året.

(NTB).

 ASKEPOTT:  Meklingsløsning berger oppsettingen av "Askepott" på Operaen - her i en barneoppsetting med Ingeborg Mantor som Askepott og Ingrid Dissen som kattren. Foto: Erik Berg, Den Norske Opera og Ballett.
ASKEPOTT: Meklingsløsning berger oppsettingen av "Askepott" på Operaen - her i en barneoppsetting med Ingeborg Mantor som Askepott og Ingrid Dissen som kattren. Foto: Erik Berg, Den Norske Opera og Ballett. Vis mer