DEBATT

Debatt: Legestreiken

18 av 23 helsetopper tjener mer enn statsministeren

Tross klagemål om dyre vaktordninger har helsesektoren et lederlønnsnivå blant de høyeste i offentlig sektor.

STREIKER: Akademikerne i sykehus er i streik fordi sykehusene vil bruke legers omfattende unntak fra arbeidsmiljøloven til å jobbe inn fraværet sitt gjennom flere og hyppigere vakter resten av året, skriver artikkelforfatteren. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
STREIKER: Akademikerne i sykehus er i streik fordi sykehusene vil bruke legers omfattende unntak fra arbeidsmiljøloven til å jobbe inn fraværet sitt gjennom flere og hyppigere vakter resten av året, skriver artikkelforfatteren. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Til å være enige i at arbeidskonflikten i norske sykehus ikke handler om lønn, bruker arbeidsgiverorganisasjonen Spekter påfallende mye tid på det. Akademikerne i sykehus er i streik fordi sykehusene vil bruke legers omfattende unntak fra arbeidsmiljøloven til å jobbe inn fraværet sitt gjennom flere og hyppigere vakter resten av året.

Når arbeidslivsdirektør i Spekter, Anne Turid Wikdahl, har gått ut i Dagbladet med påstander om «sjenerøse betingelser» for leger – og vist til eksempler som utdanningspermisjon og streikerett – lyder dette hult sett opp mot helsetoppenes lønnsfest. Riksrevisjonens ramsalte kritikk i 2012 syntes å ha liten effekt.

18 av 23 helsetopper tjener mer enn statsministeren, og det florerer av lukrative sluttpakker.

Styrene i helseforetakene har inngått avtaler i strid med statens retningslinjer, og tross underskudd og klagemål om dyre vaktordninger har helsesektoren et lederlønnsnivå blant de høyeste i offentlig sektor.

Skal pasientenes helsetjeneste være et system som stenger en barneavdeling i helgen for å spare fire millioner kroner, og samtidig har råd til å betale fallskjermer opp til 4,7 millioner?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer