TAR FARVEL MED ANSATTE: Dagens Næringslivs sjefredaktør Amund Djuve må se at flere av avisens kjente profiler nå tar sine hatter og sluttpakker og går. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX .
TAR FARVEL MED ANSATTE: Dagens Næringslivs sjefredaktør Amund Djuve må se at flere av avisens kjente profiler nå tar sine hatter og sluttpakker og går. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX .Vis mer

18 fikk sluttpakke i DN

Flere kjente profiler.

(Dagbladet.no): På et ekstraordinært styremøte i Dagens Næringsliv ble det i dag bestemt at 18 av 23 DN-medarbeidere får ja til sin søknad om sluttpakke, skriver Journalisten.no.

Den økonomiske rammen for sluttpakkene ble også økt fra 15 til 27 millioner kroner. Avisa gjorde det klart før jul at de planla å kutte i overkant av 20 stillinger.

Kjente profiler
Blant de som har fått ja til sluttpakke, er to ledere. Magne Otterdal og Per Gjørvad, som leder henholdsvis næringslivredaksjonen og utenriksredaksjonen, går begge nå videre til andre utfordringer.

Også andre profilerte redaksjonelle medarbeidere som avistegner Per Elvestuen, kommentator Tor Slette Johansen, featurejournalist Jens Johansson og gravejournalist Bjørn Olav Nordahl tar sluttpakke, skriver Journalisten.no.

Alle sju som søkte om avtalefestet pensjon med gavepensjon har fått innvilget dette.

- Ikke mer kutt
- Jeg kommenterer ikke enkeltmedarbeidere, men det er klart at dette påvirker avisa på en ikke-positiv måte. Det er en kjensgjerning at når man kutter så mye som dette, vil det ha konsekvenser for produktet, sier klubbleder Bård Bjerkholt i DN til Dagbladet.no.

- Når det er sagt skal man huske på at de aller fleste blir, og at det er mange gode journalister igjen. Så vi er ikke veldig bekymret, vi skal lage en god avis fremover også, sier Bjerkholt videre.

Han sier at det etter den siste tids nedbemanningstid nå handler om å rette blikket fremover:

- Nedbemanningsprosessen hos oss er nå avsluttet. Nå skal vi i gang med et prosjekt som heter «DN ny», som blir en ny måte å organisere oss på nå som vi er blitt færre. Det blir ikke flere runder med kutt nå, sier Bjerkholt.

Ikke alle fikk ja
Ikke alle som søkte om sluttpakker fikk ja, skriver Journalisten. Blant dem skal være featurejournalistene Eskil Engdal og Lars Backe Madsen.

Heller ikke politisk journalist Torstein Tranøy fikk innvilget sluttpakke. Han stiller seg kritisk til at avisa må kutte stillinger til tross for bedriftens overskudd på over 500 millioner kroner de siste ti årene.

- Da er det rart at det ikke finnes reserver til å tåle underskudd i en periode og se an hvor omfattende krisen blir. Pengene har i stedet gått til utbytte og investeringer i nye produkter, sier han til Journalisten.no.

«PEEL» FORSVINNER: DNs illustratør Per Elvestuen, som signerte med «Peel», er en av de som har fått ja til sluttpakke. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
«PEEL» FORSVINNER: DNs illustratør Per Elvestuen, som signerte med «Peel», er en av de som har fått ja til sluttpakke. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer